Project omschrijving

De gymzalen in Heerenveen hebben eind 2019 een flinke upgrade gehad. De verbetering van de gymzalen had één heel belangrijk uitgangspunt; het verbeteren van de akoestiek. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het meer uitdagend les kunnen geven in de gymzalen.

In totaal werd er door de gemeente geïnvesteerd in het vernieuwen van 11 gymzalen. Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic heeft er in samenwerking met MetroXL voor gezorgd dat er nieuwe akoestisch dempende wanden werden geplaatst; de zogenaamde Pulastic® Sound Wall.

Deze wanden zijn niet alleen heel functioneel omdat ze het galmende geluid van de gymzaal dempen en daardoor de akoestiek verbeteren maar deze zien er ook nog eens heel fraai uit. Elke gewenste afbeelding kan op de wand worden verwerkt, hierdoor kan een saaie kale wand worden omgetoverd tot een kleurrijke wand die sfeer en beleving brengt.

akoestische wand sporthalDe akoestische dempende wanden bieden daarbij ook nog eens valbescherming en zijn super sterk. De wanden zijn door MetroXL speciaal ontwikkeld voor sportaccommodaties. Pulastic® Soundwall is door KIWA / ISA Sport getest en biedt de hoogst haalbare score bij de bal-impact-test en bij een dikte van 70mm wordt 100% van al het hinderlijke geluid gereduceerd.

“Met dit nieuwe materiaal wordt bewegen en sporten nog leuker bij de gymlessen. En het plezier in sporten doet weer veel goeds voor de sportdeelname. Nu al is 85% van alle basisschoolleerlingen in de gemeente Heerenveen lid van een sportvereniging,”

benoemt wethouder Jelle Zoetendal.

Pulastic® Soundwall is dé perfecte akoestische wandbekleding voor sportfaciliteiten. Het geeft invulling aan de ultieme combinatie: valbeschermend, akoestisch dempend, esthetisch en sterk.

 

Meer info over Pulastic® Soundwall >>

Meer info over decoratieve geluidsbeheersing >>

Persbericht Groot Heerenveen >>

Naar SIKA Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic >>