Tegenwoordig wordt er binnen de professionele signing veel gebruik gemaakt van full-colour prints op doek of textiel. Het materiaal is zeer flexibel inzetbaar en leent zich ervoor om wandvullend te worden verwerkt. De akoestische demping van het materiaal is hierbij een groot voordeel. Zeker wanneer akoestische wandpanelen worden geïnstalleerd in grote ruimtes zoals een kantoor, showroom, entree/receptie, gangen, etc.

Naast deze traditionele inzet is er nog veel meer mogelijk met textiel. Zo kan er bijvoorbeeld op diverse textielsoorten worden geprint. Elk materiaal biedt een eigen beleving aan de geprinte graphics.

Zo krijgt een print op katoen direct een ecologische uitstraling, de kleuren hebben een zacht en vriendelijk ogend effect. Wanneer wordt gekozen voor bijvoorbeeld een synthetische textiel als polyester dan ontstaat een sprankelend, zeer kleurrijk effect. Vaak met een mooie glans en heldere kleuren. Graphics kunnen ook worden verwerkt op voile (transparante) materialen. De doorschijnende eigenschap maakt de print spannend en wekt nieuwsgierigheid op. Afhankelijk van de achtergrond zal de graphic meer of minder duidelijk zijn.

De omschreven textielsoorten en verwerking hiervan kunt u op oneindig veel manieren inzetten; denk eens aan vitrage of gordijnen met daarop uw eigen graphics, vele vormen van raamdecoratie zijn mogelijk. Maar ook spandoeken, kussens, beddengoed, tafelkleden, lampenkappen, banners en zelfs een zitzak voorzien van uw print behoort tot de mogelijkheden.

 

Dus laat uw fantasie op de vrije loop, leg uw ideeën bij ons weg en wij geven hier invulling op maat aan, zoals u dat van ons gewend bent!