Groen is de kleur van MetroXL!
Vandaag zette MetroXL wederom een grote stap in de richting van een nog groenere en duurzamere toekomst. Op het dak van het bedrijfspand aan de Keurweg in Waalwijk werden vandaag zonnepanelen geïnstalleerd. En daar zijn we maar wat trots op!

Onderdeel van MVO-beleid
Duurzaamheid en steeds een beetje meer milieuvriendelijker gaan werken, het zijn allemaal onderdelen van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid (MVO) van MetroXL. Vorig jaar werd er nog fors geïnvesteerd in het vervangen van alle verlichting door LED-verlichting in het bedrijfspand.

Sustainability, ECO-friendly en recycling
Verder bestaan er binnen MetroXL concrete plannen om invulling te geven aan sustainability en recycling. Een grote uitdaging in ons vakgebied waar niet altijd de meest milieuvriendelijke materialen worden gebruikt. Maar door het maken van slimme en meer bewuste keuzes en het aanbieden van ECO-vriendelijke producten kunnen we erg ver komen.

Binnenkort beschikbaar: MetroXL ‘Recycle service’
Daarnaast willen we ons gaan focussen op de circulaire economie welke is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen. In 2020 zal MetroXL een recycle service aan gaan bieden. Geleverde producten worden dan weer opgehaald en wij zorgen ervoor dat elk onderdeel op de juiste plek in de keten wordt gerecycled en verwerkt zodat het overgrote deel van de materialen opnieuw gebruikt kan worden in de toekomst.

Zo ziet u maar, MetroXL wordt steeds groener!!!