Een paar weken geleden vroegen wij Marcel Pullens of wij zijn thuisproject op onze site mochten plaatsen. En of hij daarbij misschien iets over wilde vertellen. Wij vroegen hem een korte quote. Het werd een enthousiast, toch ietwat langer verhaal over verbouwen, keuzes maken, familiegeschiedenis en opa Joske, welke wij u zeker niet willen onthouden.

Toen onze nieuwe keuken op zijn plaats stond, was al snel duidelijk dat dit pas het begin van een flinke verandering van de woonkamer zou zijn. Nieuwe kozijnen en deuren, nieuwe eettafel en stoelen, fris nieuw kleurtje en natuurlijk, zoals je van een vrouw des huizes mag verwachten, een nieuw interieur, inclusief kasten en bankstel. Al met al een leuke periode om naar terug te kijken, al moeten we nog twee noten kraken… TV-kas/opstelling en verlichting boven de eettafel. Valt niet mee…

Tijdens het “verbouwen” bleef die muur mij maar aanstaren. Er moest iets komen. Een mooie print. Maar wat? “Lunch atop a Skyscraper” uit de Jaren 30 is natuurlijk een mooi beeld wat zou passen bij de uitstraling, maar redelijk onpersoonlijk… Moerputtenbrug tussen Vlijmen en Den Bosch? Nee, ook niet…

Die avond op bezoek bij mijn ouders en viel mijn oog op een schilderij wat daar al jaren hangt. Het ouderlijk huis van mijn opa (moeders kant). Eigenlijk wist ik in mijn achterhoofd wel dat dit schilderij niet in het echt gemaakt is, maar van een foto is overgenomen. Wie heeft die foto?

In de familie niemand te vinden. Ze kende het verhaal, maar weten niet wie de foto heeft. Een nichtje van mijn moeder bracht deels uitkomst. Een ansichtkaart van het tafereel in Giersbergen, alleen niet echt in een mooie kleurstelling en slecht te scannen. Dus contact met Stadarchief Heusden. Al snel een foto gevonden. Digitaal, maar van zeer lage resolutie. Verder zoeken en een bezoek aan Stadsarchief plannen en zelf struinen… Tot plotseling mijn tante appte… GEVONDEN… een hele oude zwart-wit foto (ook wel ansichtkaart, maar minder opzichtig als de eerste) met flink wat beschadigingen.

Nu nog scannen op hoge resolutie om te kijken of we hem groot kunnen opblazen… Daar heb je als particulier natuurlijk de spullen niet voor, dus Mirella gecontacteerd:  “Dan moet je bij MetroXL zijn….”

Met de foto in de hand naar MetroXL. En daar raken jullie volgens mij ook wel een beetje enthousiast over het “project”… Een drukproef is snel goedgekeurd en dan is het wachten. Planning moet een paar keer gewijzigd worden in verband met gebroken benen etc., maar uiteindelijk komt hij dan…

Super gaaf!!! Resultaat is eigenlijk boven verwachting. Want toen ik de foto van mijn tante kreeg had ik niet kunnen bedenken dat het resultaat zo mooi zou worden…

Petje af voor de montage, maar zeker ook voor de DTP’er Tiny… Wat een mooi plaatje is het geworden. En vanaf nu heb ik mijn strategische plaats aan de tafel geclaimd, zodat ik elke dag opnieuw kan genieten van het uitzicht en nog even in gedachten iets tegen Opa Joske kan zeggen. Ja, die met zijn handen over elkaar in het midden van de foto is mijn Opa…

aldus een erg enthousiaste Marcel Pullens.

Bent u ook op zoek naar een unieke invulling van een kale wand in uw woning, in uw bedrijfspand of waar dan ook? Neem dan eens contact op met MetroXL, wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat die kale wand een echte eyecatcher wordt!