Hoe transformeer je een saai grijs kantoor naar een sfeervolle fijne werkplek?

Medio 2019 verhuisde Regel Partners naar een nieuwe kantoorruimte in Hoevelaken. Dit verliep allemaal zeer voorspoedig en het bedrijf was binnen een zeer kort tijdsbestek weer ‘up and running’. De aankleding van het kantoor was echter achterwege gebleven. Met grijze vloerbedekking, veel ramen en systeemwanden zagen de ruimtes er kaal, steriel en saai uit. Het ontbrak aan sfeer en gezelligheid. Tijd om hiermee aan de slag te gaan!

MetroXL biedt de oplossing

De oplossing vonden ze gek genoeg 2 verdiepingen lager; bij Hellemans Consultancy. Dit kantoor ademde wel sfeer en beleving uit. Bij navraag bleek dat MetroXL dit kantoor had voorzien van prachtige afbeeldingen aan de muur. Regel Partners nam contact op met MetroXL en zo werd de eerste stap naar een fijne werkplek vol beleving gezet.

restylen kantoor vinywall naadloos behang fotowand MetroXL
restylen kantoor close-up fotowand MetroXL naadloos behang
restylen kantoor interieurdecoratie fotobehang MetroXL

Meedenken en adviseren

Na het telefoontje met MetroXL volgde een afspraak bij Regel Partners op kantoor. Adviseur Ron Labordus heeft advies gegeven over de locatie van de afbeeldingen, de verwerking, de materialen en zelfs de beeldkeuze. “Een belangrijke voorwaarde was dat ons logo en onze naam beter tot uiting zou komen”, aldus een enthousiaste Wendy vd Poll.

Welkom bij Regel Partners

Ron adviseerde een afbeelding direct in het zicht zodra je de verdieping van Regel Partners betreedt. Een textielframe met een sprekende afbeelding en het logo geven de bezoeker direct het gevoel op de juiste plek, bij het juiste bedrijf te zijn. De steriele systeemwand heeft kleur gekregen, de entreeruimte voelt meer uitnodigend aan. Het is een warm welkom geworden.

Vergezichten met een horizon hebben ruimtelijk effect

Welke afbeeldingen zouden de wanden van het kantoor gaan verfraaien? Het moet tijdloos zijn. Iedereen moet er iets mee hebben. En het moet een kijkje in de wereld geven. Zo ontstond het idee om vergezichten van prachtige landschappen te gebruiken. De Grand Canyon is daar een goed voorbeeld van. Het gebruik van beelden met een horizon hebben daarnaast ook nog eens een ruimtelijk effect.

Fotowand vergezicht restylen kantoor naadloos behang
entree ruimte kantoor restylen textielframe fotodoek interieurdecoratie
interieurdecoratie wandprint fotowand restylen kantoor naadloos behang vinywall metroxl

Samen één geheel

Niet elke afbeelding is voorzien van het logo. Toch vormen alle afbeeldingen samen één geheel. Door kleurkeuze en thema. “Ik vind het heel bijzonder om te merken dat de beelden onderwerp van gesprek zijn, iedereen heeft er wel iets over te vertellen. Sommige mensen zijn op die plek geweest, anderen zien er iets anders in. De diepte van de afbeeldingen zorgt er ook voor dat je steeds iets nieuws ziet in de afbeeldingen. Het brengt zoveel meer belevenis op kantoor. Je wordt er gewoon blij van!”, vertelt Wendy verder.

Maatwerk

Bijzonder aan dit project is de verwerking van een tv-scherm op het textielframe. In zowel de directiekamer als de kleine vergaderruimte wordt in het midden van de wand een tv-scherm over de afbeelding geplaatst. Dit tv-scherm laat dezelfde afbeelding zien als de achtergrond waardoor deze overgaat in de achtergrond.

Op het kantoor is zowel Vinywall naadloos behang gebruikt als fotodoek (textielframe). Afhankelijk van de ondergrond is bepaald welk systeem het best inzetbaar is. Het textielframe is verwerkt op de systeemwanden voor het meest strakke eindresultaat en de overige wanden zijn voorzien van een Vinywall wandprint.

Regelpartners 1 Vinywall en TV restylen kantoor mediawand
vergaderruimte wandprint restylen kantoor
Restylen kantoor mediawand, naadloos behang icm tv scherm

Samen met MetroXL

Regel Partners is heel erg blij met het eindresultaat. Het saaie, wat steriel aandoende, kantoor heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is kleurrijk, heeft een professionele uitstraling en geeft gezicht aan ons bedrijf. De afbeeldingen nemen je mee in hun verhaal en zorgen voor meer sfeer en gezelligheid.

“Een samenwerking met MetroXL is ook echt samen werken. MetroXL geeft eerlijk advies en denkt mee hoe te doen. Zelfs het bij elkaar zoeken van de afbeeldingen hebben we samen gedaan. Het was echt een hele fijne samenwerking!”, aldus een zeer tevreden Wendy vd Poll namens Regel Partners.

Restylen kantoor?

Heeft u ook een kantoorruimte die wel een restyling of metamorfose kan gebruiken? Denk dan eens aan de inzet van fotowanden. Direct groots resultaat met veel beleving en sfeer. Bijkomend voordeel is dat er vaak geen hak- en preekwerkzaamheden nodig zijn. Dat is wel zo fijn! Laat MetroXL met u meedenken en u adviseren. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.