MetroXL installeerde bij het nieuwe distributiecentrum van Zorggroep Almere een unieke maatwerk oplossing met twee soorten raamfolie. Dit in opdracht van Touwslager Projectadvies. Een project waar meedenken, samenwerken en het bieden van maatwerk centraal staan.

Nieuwe locatie zonder airco met veel inkijk

Zorggroep Almere heeft een nieuwe locatie in gebruik genomen voor de opslag van persoonlijke beschermingsmiddelen (i.v.m. COVID-19) en de distributie van apotheekspullen (verband en medicijnen). Dit nieuwe pand heeft geen airco en veel raampartijen aan één van de gevelzijden.

Op de begane grond bevinden zich enkele werkplekken en de voorraad. De opdracht aan Touwslager Projectadvies bestond uit het bedenken van een oplossing die meerdere doelen zou dienen. Enerzijds moest de warmte uit het pand worden geweerd, anderzijds moest de inkijk in het pand worden weggenomen en dat alles in de huisstijl van Zorggroep Almere.

Maatwerk oplossing met twee soorten raamfolie

De grote raampartij leent zich perfect voor een oplossing met raamfolie. Zo bedacht Femke Touwslager (Touwslager Projectadvies) met het huisstijlhandboek in de aanslag een chique oplossing. Op advies van MetroXL is gekozen voor een unieke combinatie van twee soorten folie; warmtewerende folie en ‘one way vision’ folie. Het aanbrengen van deze twee folies over elkaar laat functionaliteit, esthetiek en privacy perfect samengaan.

warmtewerende folie maatwerk raamfolie one way vision met print
Maatwerk raamfolie unieke combinatie warmtegevende folie met one way vision folie met print
raamfolie met print one way vision gecombineerd met warmtegevende folie

Warmtewerende folie

De eerste laag bestaat uit transparante warmtewerende folie. Deze folie is voorzien van een selectieve meerlaagse zonwerende glasfilm met krasvaste topcoating. De warmtewerende folie heeft een uitstekende infrarood absorptie, vermindert warmteopbouw, verlaagt de energiekosten en vertraagt het verkleuren van producten.

One way vision folie met print

Over de warmtewerende folie is zogenaamde one way vision folie aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat je niet naar binnen kunt kijken maar wel naar buiten. Bijkomend voordeel is dat deze folie kan worden voorzien van een print. Bij dit distributiecentrum van Zorggroep Almere is gekozen voor verwerking van de huisstijl die gebruikt wordt voor de vlaggen, zonder vermelding van de naam op de raampartijen.

Wayfinding

Op de deur is wel gekozen voor vermelding van de naam en natuurlijk het huisnummer. Hier wordt ook aangegeven waar de ingang voor personeel, bezoekers en leveranciers is. Op de deur van de diensteningang en de raampartij daarboven is ook het beeldmerk zoals in de vlag verwerkt. Beide zijdes tonen een stukje huisstijl op de gevel van het distributiecentrum. Netjes, niet te opvallend en functioneel. Geheel passend bij de locatie.

 Waarom Touwslager Projectadvies steeds weer kiest voor MetroXL?

“Ik vind het opvallend hoe snel MetroXL steeds acteert. Het team werkt goed samen. Met wie ik ook contact heb, iedereen weet altijd overal vanaf. Dit geeft de betrokkenheid van het bedrijf goed weer. Ook prijstechnisch is MetroXL goed. En wat echt heel fijn is dat er nooit gedoe is, ze hoeven nooit terug te komen om iets te repareren of opnieuw te doen. Ze komen altijd hun afspraken na en zijn zelfs in deze overspannen markt zeer flexibel”, vertelt de zeer tevreden Femke Touwslager van Touwslager Projectadvies.

Kies ook voor MetroXL!

Heeft u een project onder handen en kunt u wel een maatwerk oplossing gebruiken? Laat MetroXL met u meedenken en u adviseren. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.