Loading...

HP water based ink technology

Home|HP water based ink technology
HP water based ink technology2023-10-03T14:30:37+02:00

Ecovriendelijke HP latex inkt!

Latex inkten op waterbasis
Steeds meer klanten vragen om oplossingen met minder impact op het milieu. In de signwereld wordt veel inkt gebruikt om bijvoorbeeld folies te beprinten. HP latex inkten op waterbasis bieden een ecovriendelijke oplossing zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Ontdek de voordelen van HP water based ink technology
In vergelijking met solvent inkten of UV-uithardende inkten bieden de HP latex inkten op waterbasis vele gezondheidheids- en milieuvoordelen. De formulering van de watergedragen inkten bieden een gezondere oplossing die beter aansluit op de gezondheid- en milieudoelstellingen van onze klanten. Zo is de water based inkt geur neutraal en deze heeft een minder grote impact op het milieu.

Duurzaam en veelzijdig
HP latex inkten bieden duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze kunnen worden ingezet bij diverse sign toepassingen; indoor en outdoor. Met het gebruik van latex inkten op waterbasis worden hoogwaardige prints geproduceerd, die een neutrale geur hebben, weinig onderhoud vergen.

Geen speciale ventilatie vereist
HP latex inkten op waterbasis vereisen geen speciale ventilatie omdat deze:

  • geen gevaren waarschuwingslabels hebben
  • geen gevaarlijke stoffen luchtverontreinigende stoffen bevatten (HAP’s).
  • niet brandbaar zijn
  • nikkelvrij zijn

Toepassing geurloze prints
Fotowanden geproduceerd met de HP water based ink technology zijn zeer interessant voor gebruik in gevoelige omgevingen zoals bijvoorbeeld de hospitality businesss en de gezondheidszorg. De wachtkamer in het ziekenhuis kan op milieubewuste wijze worden voorzien van een fotowand en de receptie van een hotel van een op maat gemaakte wanddecoratie. Zonder dat dit nare geuren, of een  onnodig grote ecologische fotoprint achterlaat.

UL ECOLOGO
De HP water based link technology is de enige technologie die gecertificeerd is met het UL ECOLOGO en UL GREENGUARD. Dit bevestigd de verminderde milieu-impact van deze inkt geschikt voor grootformaat printen.

Meer weten?
Vraag ernaar bij uw bestelling of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de meest ecovriendelijke oplossing.

Zo ziet u maar, MetroXL wordt steeds groener!!!

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat MetroXL onderneemt om nog groener te worden? Of op zoek naar een professioneel signbedrijf dat duurzaam ondernemen belangrijk vindt?Neemt u dan contact met ons op: 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail via de onderstaande knop.

Ga naar de bovenkant