Project Description

Hét beeldeninstituut van Nederland bestelt verlichte fotowand bij MetroXL
ANP, ookwel bekend als het Algemeen Nederlands Persbureau, zocht een professionele en betrouwbare leverancier voor verlichte wanddecoratie. Online zoeken bracht hen bij Lumiwall, een product van MetroXL dat kan worden ingezet als echte eyecatcher met hoge attentiewaarde en unieke sfeerbeleving.

Direct bij de entree werd deze kleurrijke lichtwand geplaatst. De verwelkoming bij het grootste Nederlandse persorgaan bestaat uit, hoe kan het ook anders, een echt Hollands plaatje. Een foto met daarop een groepje enthousiaste jonge mensen onderweg met de fiets, die een foto maken van elkaar, met op de achtergrond een bloemenveld. Het licht achter de levensgrote print laat het plaatje op bijzondere wijze tot leven komen; de lucht, de bloemen, het is alsof je er zelf middenin staat!

MEER! van MetroXL
Niet alleen de entree moest worden voorzien van passende beelden, ook het kantoor kon op diverse plekken wel wat aankleding in de vorm van fullcolour prints gebruiken. Mark Westerhoff, CTO bij ANP,was zo enthousiast over de geplaatste lichtwand dat zij MetroXL ook vroegen na te denken over de invulling hiervan.

MetroXL maakte een ontwerpvoorstel en presenteerde haar ideeën over hoe de diverse items te voorzien van signing. In het doordachte ontwerp werden passende beelden gebruikt uit de database van ANP. Steeds moest er een link zijn naar de corebusiness van ANP, het vastleggen van momenten. Daarnaast moest het ontwerp niet te gewoon of alledaags zijn, het dynamische karakter van het ANP moest hierin goed naar voren komen.

Glazen wanden voorzien van transparante full-colour prints
In de aanvraag van het ANP zaten diverse glazen wanden. MetroXL heeft voor elke wand een oplossing op maat gezocht. Zo is er gekeken naar de positie van de wand, het gebruik van de aangrenzende ruimtes, etc. Uiteindelijk is er in het ontwerpvoorstel gekozen voor de inzet van:

– full-colour geprinte folie waar men niet doorheen kan kijken

– full-colour geprinte transparante folie zodat men er wel doorheen kan kijken

– full-colour geprinte etsglasfolie, deze laat wel licht door maar is minder transparant

Het effect van elk van deze folies is anders en uniek. In combinatie met het gebruik van de juiste beelden ontstaan er steeds unieke sferen.

 

Over ANP
Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto’s, radiobulletins en video’s. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, contentcreatie en andere services.

Waarom ook ANP kiest voor MetroXL
“MetroXL begreep onze wensen direct en werkte dat efficiënt uit tot een origineel ontwerp en duidelijk voorstel. De uitvoering verliep daarna vlekkeloos”; aldus een tevreden Mark Westerhoff.

Daarom MetroXL!
Bent u op zoek naar een partij die met u meedenkt, die opvallende en verfrissende ontwerpvoorstellen durft te maken en die ervoor zorgt dat uw interieur-signing-project tot in de puntjes wordt verzorgd en uitgevoerd? Dan is MetroXL is uw professionele leverancier voor interieur graphics en signing.