Project Description

Bijzondere en authentieke sfeerbeleving gecreëerd met graphics van MetroXL

bij Zorgcentrum Duinen van Haamstede in Burgh-Haamstede.

In opdracht van Global Facilities (www.globalfacilities.nl), projectinrichters voor een vitale en inspirerende woon- en werkomgeving, werden de graphics in zorgcentrum Duinen van Haamstede in Burgh-Haamstede volgens een duidelijke visie geplaatst. Een visie waarbij de wat oudere bewoners zich echt thuis voelen, die aansluit bij de omgeving waar ze vandaan komen, die de trots van Zeeuw zijn completeert.

Het zorgvuldig uitgedachte interieurconcept gaat uit van prachtige schilderijen van Nederlandse Rijksmeesters, waarbij elke gemeenschappelijke woonkamer en aansluitende gang in het complex een eigen thema heeft. Zo kunnen de bewoners elke dag genieten van het strand, de duinen, het bos, de fauna, visserij en het boerenleven.

DSC_0495 (1) DSC_0493 (1) DSC_0490 (1) DSC_0480 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De thema’s worden versterkt door de geplaatste visuals (soms zelfs wandgroot) in de vorm van akoestische textielframes. De beelden voor deze thema’s zijn door Global Facilities speciaal geselecteerd en er is daarbij veel aandacht besteed aan het gebruik van passende rustige en frisse pasteltinten.

Wat erg bijzonder is aan dit project is dat er aansluitend op de verschillende thema’s zogenaamde ‘beleef-nissen’ zijn gecreëerd. Deze zijn speciaal voor de psychische geriatrische (dementerende) bewoners in de gangen tussen de verschillende woonkamers geplaatst.

In de ‘beleef-nissen’ komen de thema’s terug in beeld, geluid, geur en visuals. Zo is er een ‘beleef-nis’ met een nostalgische keuken, met daarin een jaren-60 radiootje en een visual die via een raam uitzicht biedt op een Zeeuwse boomgaard. Een geurautomaat zorgt voor de bijpassende geurbeleving van kaneel en op de achtergrond klinken geluiden van het roeren in de pannen. Global Facilities heeft een complete beleving gecreëerd die de bewoners het echte thuisgevoel geeft!

Al met al is het een uniek project, welke mede door de prachtige visuals van MetroXL, op zeer positieve wijze wordt ervaren door de bewoners van het zorgcentrum!

visuals GlobalFacilities

Logo Global Facilities