Project Description

MetroXL verzorgde alle graphics voor Hotel Nassau!

Hotel Nassau in Breda maakt onderdeel uit van Mariott Hotels. Het is één van twee ‘Autograph Collection Hotels’ in Nederland. Dit betekent dat het hotel een heel eigen en unieke stijl heeft, is gevestigd in een bijzonder pand en valt onder het luxe lifestyle segment van Mariott. MetroXL verzorgde de reproductie en montage van alle graphics (waaronder hoogglans acrylaat fotopanelen, akoestische wandpanelen, way finding signing, etc.) in dit bijzondere hotel!

Het designconcept van Hotel Nassau is ontstaan vanuit de rijke geschiedenis van het klooster. Daar waar vroeger sober geleefd werd op katholieke bodem is nu een plek gecreëerd met luxueuze services en faciliteiten. Verleiding is waar het om draait in Hotel Nassau. Met hemelse kamers, een prachtige sfeervolle ambiance en een culinair heiligdom met de toepasselijke naam ‘Liefdegesticht’ is een verblijf in Hotel Nassau een (zondige…) belevenis.

Simone Teulings, head of design Odyssey Hotel Group, vertelt: “We zochten een ludieke invulling van het hotelconcept. De historie van het pand en de kapel vormen een groot contrast met de ultieme luxe die we onze gasten willen bieden. We hebben hierin de grens opgezocht en een concept bedacht waarbij een modern tintje is toegevoegd aan alle klassieke elementen. Glossy beelden van spannende nonnen sieren de muren en zijn beeldbepalend voor deze unieke sfeerbeleving”.

MetroXL was tijdens dit project verantwoordelijk voor de reproductie en montage van de graphics. In het hotel zijn glossy fotopanelen (hoogglans acrylaat) van pikante nonnen opgehangen in de kamers, op de gangen en in de open ruimtes. Er zijn akoestische wandpanelen geplaatst bij de liftkoker en de volledige bewegwijzering signage werd verzorgd. Zelfs de mozaïekwand in de lobby werd door het professionele montageteam van MetroXL geplaatst.

“Het gereed maken van het hotel was een hectisch proces waarbij, door allerlei redenen, best eens wat misging. Maar, vertelt Simone, ik moet echt mijn complimenten geven voor de after sales van MetroXL! Problemen werden direct opgelost, geen gezeur of gemorrel, gewoon direct herstellen of vervangen. Dat is heel fijn samenwerken. Ik zou ook zeker in de toekomst de samenwerking met MetroXL weer opzoeken!”

MetroXL is enorm trots op het eindresultaat! We hebben prachtige visuals verwerkt in het hotel. Door een goede samenwerking, het bieden van maatwerk oplossingen en snel schakelen is de beleving van een bijzonder hotel op ultieme wijze in beeld gebracht. Dat is waar we bij MetroXL goed in zijn!

Dat dit unieke hotelconcept niet onopgemerkt is gebleven is natuurlijk niet vreemd. Eind september maakte het prestigieuze Entree Magazine bekend dat Hotel Nassau is genomineerd voor de Entree Hospitality & Style Awards 2016 in de categorie “Best Hotel Design”. De jury let hier op originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimtes als de hotelkamers. De winnaars worden op 28 november 2016 bekend gemaakt.

Voor ons is het wel duidelijk wie de winnaar zou moeten zijn!