Project Description

Interieursigning Braveness
In het eerste half jaar van 2018 is MetroXL druk in de weer geweest met de installatie van de interieursigning van Bravenes, het nieuwe Subsea Rock installatieschip van Van Oord. De aanvraag van Van Oord voor de complete interieur signing bestond uit zo’n 116 items, verdeeld over dek-overzichten, bewegwijzering, deurstickers, muurstickers en textielframes.

MetroXL bezocht het schip, beoordeelde de ondergronden en deed plaktesten ter plaatse. Op basis van dit vooronderzoek ontving Van Oord een offerte met daarin direct de juiste keuzes voor materialen/folies en afwerking. Deze professionele en betrokken werkwijze deed Van Oord besluiten dit signing project door MetroXL uit te laten voeren.

Complex en groot!
Het schip is 154,4 meter lang, heeft een laadcapaciteit van 12.000 ton en biedt accommodatie aan 60 personen. Het schip heeft een dek-overzicht bestaande uit 9 delen: van ‘lower tween deck’ t/m bridge. Elk dek biedt ruimte aan specifieke faciliteiten. Zo is er een bioscoop, een fitnesszaal, een hospital, lounge room, music room, etc.

Daarnaast heeft het schip 25 cabins in verschillende formaten waarin het personeel zich kan terugtrekken en kan slapen. Elke cabin is voorzien van één of meer textielframes op schilderijformaat om de kamers meer sfeer te geven. Andere ruimtes (mess room, lounge areas, etc.) zijn weer voorzien van wandvullende prints, soms in textielframe en soms met Vinywall.

Strakke planning
Naast de complexiteit door het formaat van het schip was er ook nog een super strakke planning. Alvorens de eerste oefening met het schip werd uitgevoerd moest de wayfinding zijn aangebracht. Personeel moest hun weg weten te vinden tijdens de oefening. Een goede samenwerking, een strakke planning en de gestructureerde projectorganisatie hebben ervoor gezorgd dat het MetroXL montageteam alle gestelde deadlines heeft gehaald, zowel voor als na de oefening.

Wayfinding
Een schip van dit formaat is een dorp op zich waarin alle faciliteiten die daarbij horen aanwezig zijn. Het is een waar doolhof! De wayfinding op het schip zorgt ervoor dat iedereen eenvoudig zijn weg kan vinden.

Er zijn dek-overzichten op de muur in het trappenhuis van elk dek geplaatst. Het betreffende dek is telkens uitgelicht, waarbij wordt aangegeven waar belangrijke ruimtes gevonden kunnen worden.

De bewegwijzering wordt aangebracht op het Main Deck en het Upper Tween Deck met aanwijzingen richting de belangrijkste algemene ruimtes op het schip.

Een aantal deuren van belangrijke ruimtes zijn voorzien van een deursticker. De deuren van recreatieve ruimtes: Main Lounge, Music Lounge, Mess Room en Gym zijn voorzien van een decoratief ontwerp. Vanwege de belangrijke looproute door de change room is deze deur voorzien van een informatief ontwerp. Daarnaast zijn de deuren die leiden naar de slaapgedeelten van het schip voorzien van een ‘Quiet Please, Sleeping Area’ sign.

Over Van Oord en de Bravenes
Eind mei 2018 onthulde Van Oord deze laatste aanwinst in de vloot: Bravenes. De doop van het het subsea rock installatieschip Bravenes was tevens de start van de viering van het 150-jarig bestaan van de onderneming. Met de oplevering van Bravenes beschikt Van Oord over een vloot van drie subsea rock installatie schepen.

Deze vloot stabiliseert en beschermt onderwater pijpleidingen, kabels en andere constructies in waterdieptes tot 1.500 meter. Bravenes is uitgerust met de laatste innovaties, zoals het volledig geautomatiseerde laad- en transportsysteem voor de valpijp, die de veiligheid en effectiviteit van het schip vergroten. Met Bravenes is Van Oord in staat zijn leidende positie in deze markt te behouden.

Waarom Van Oord ook kiest voor MetroXL
MetroXL kreeg deze opdracht van Van Oord omdat zij deze binnen budget uit konden voeren én zoals Hans Dijkerman (projectmanager E&A Bravenes) aangeeft; “mede dankzij de snelle reactie en positieve indruk van het bezoek aan boord.

MEER! van MetroXL
Zo ziet u maar… MEER! van Metro betekent echt zoveel meer; niet alleen meer mogelijkheden in signing maar ook meer aandacht voor het project én meer betrokkenheid. MetroXL stuurt u niet klakkeloos een offerte maar maakt doordachte keuzes in materialen en afwerking. Zo zijn er geen verrassingen tijdens de uitvoering en is kwaliteit gegarandeerd. Dat is de echte meerwaarde van MetroXL!

Bent u ook een groot formaat schip aan het bouwen of is uw locatie iets kleiner en minder complex van omvang? Dat maakt helemaal niet uit! Wij denken graag met u mee over uw signing project. Wanneer nodig bezoeken we bezoeken de locatie, geven u advies op maat en zorgen ervoor dat het project tot in de puntjes en volgens planning wordt afgewerkt. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

MetroXL; uw professionele leverancier voor interieur graphics en signing.