Project Description

Het gloednieuwe Moxy hotel in Wuerzburg heeft een eigentijdse en creatieve inrichting. Er heerst een industriële vibe met ‘pops of colour‘. In de open lichte lobby is door de interieurarchitect zelfs een XRAY Art Wall bedacht. Perfect passend bij dit stijlvolle nieuwe hotel.

XRAY Art Wall

Met de technische tekening van deze wand in de hand ging de interieurbouwer aan de slag. De wand die werd gecreëerd kwam niet overeen met het idee dat de architect voor ogen had. Een metalen frame met rasters en verlichting werd geplaatst. Geen speelse verdeling en geen XRAY effect, een serieus probleem omdat dit één van de grote unieke eyecatchers van het hotel zou moeten zijn.

Odyssey Hotel Group schakelt MetroXL in

Met de geplande opening in het vooruitzicht en geen idee hoe dit op te lossen belt Lisa Numan (Manager Design Odyssey Hotel Group) met MetroXL. Ze legt haar probleem voor en stuurt ons dezelfde dag nog de technische tekeningen en de voorbeelden van het te bereiken speelse effect en de te plaatsen XRAYS.

MetroXL bedenkt maatwerk oplossing XRAY Art Wall

Gespecialiseerd in meedenken en het bieden van snelle maatwerk oplossingen gaat MetroXL aan de slag met de aangeleverde info. Het al geïnstalleerde metalen rasterwerk met verlichting wordt gebruikt in deze oplossing.

wand met transparante XRAY panelen Moxy Hotel Wuerzburg - maatwerk interieur decoratie MetroXL
eyecatcher art wall foxy hotel wuerzburg

Opaal platen plexiglas

Vanuit de gedachte dat in ziekenhuizen röntgenfoto’s altijd op een opaal plexiglas plaat worden bekeken, stelt MetroXL voor om de XRAY afbeeldingen in het nieuwe Moxy hotel ook op dezelfde transparante platen te verwerken.

Voorzien van een full-colour transparante print van de XRAY afbeelding, bevestigd op het frame zou dit een bijzonder effect geven. Om dit te testen zijn een aantal proefjes opgestuurd aan het Moxy hotel. Het bleek de perfecte oplossing te zijn! Het zichtbaar zijn van het rasterwerk draagt in dit voorstel zelfs bij aan het unieke XRAY effect.

Aan de slag met de beelden

De aangeleverde beelden voor de XRAY Art Wall waren niet goed genoeg van kwaliteit om te verwerken. MetroXl startte de zoektocht naar vergelijkbare afbeeldingen in stockfoto databanken. Toen deze eenmaal gevonden waren zijn ze stuk voor stuk aangepast in kleur zodat de beelden samen één geheel zouden vormen.

Maatvoering en verdeling panelen over de wand

De volgende stap was het maken van een speelse verdeling van de XRAY panelen over de wand, het idee van de interieurarchitect vormde hiervoor de basis. De maatvoering van elk afzonderlijk paneel werd bepaald en als zodanig verwerkt.

De panelen en de bevestigingsklemmen zijn inmiddels geleverd, het eindresultaat is een echt indrukwekkend! Het eist je aandacht op en laat je verwonderderen en nadenken over wat je ziet.

MetroXL denkt in mogelijkheden

Met de voorhanden middelen heeft MetroXL voor dit nieuwe Moxy Hotel in Wuerzburg een maatwerk oplossing bedacht. Door te denken in mogelijkheden is een vergelijkbare sfeer gecreëerd zoals bedacht door de interieurarchitect. Dit meedenken en het snel kunnen bieden van een maatwerk oplossing is de kracht van samenwerken met MetroXL.

Ook samenwerken?

Ben je als interieurdesigner, projectontwerper of interieurarchitect op zoek naar een samenwerkingspartner die met je meedenkt, maatwerk oplossingen biedt en zorgt dat jouw project tot in de puntjes wordt opgeleverd? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!