Project Description

MetroXL is sinds korte tijd de nieuwe vaste samenwerkingspartner van Van Eijck voor de belettering van het wagenpark. Inmiddels zijn al meer dan 15 (bergings-)voertuigen voorzien van de herkenbare Van Eijck huisstijl.

Van Eijck was al een tijdje op zoek naar een nieuwe partner. Op aanraden van Rentrunner, een bedrijf waar MetroXL eerder al de complete interieur signing had verzorgd, kwamen ze bij MetroXL terecht. Een eerste afspraak werd snel gepland en adviseurs Ron en Sugi bezochten Van Eijck om de wensen en technische mogelijkheden te bespreken.

Blokkenpatroon in ontwerp
Het beletteringsontwerp van Van Eijck werd door MetroXL overgenomen. Bijzonder aan dit ontwerp is het blokkenpatroon, ook wel het Battenburg patroon genoemd. Dit is een patroon van blokken in contrasterende kleuren waardoor er sprake is van hoge zichtbaarheid. Dit wordt vooral gebruikt op voertuigen van hulpverleningsdiensten.

Van Eijck gebruikt voor het Battenburg patroon een donkergrijze kleur in combinatie met retro-reflecterend geel. Voor deze laatste wordt gebruik gemaakt van een speciale reflecterende folie die voldoet aan Klasse 2.

Uitdaging
De verwerking van het blokkenpatroon is echt een uitdaging. Ondanks dat het er simpel uitziet is dat het zeker niet. De blokken dienen loodrecht en in hoeken van 90° op elkaar aan te sluiten en hoekjes mogen elkaar niet overlappen. Het verwerken van het patroon op een auto waarop niks recht is, vol met deuren, rondingen en uitsparingen is echt vakwerk; letterlijk en figuurlijk!

MetroXL op proef
Van Eijck stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de autobelettering. MetroXL heeft daarom eerst, als proef, een tweetal voertuigen voorzien van nieuwe belettering. Hierbij is het blokkenpatroon eerst in een volledig grijs vlak gewrapt. Daar overheen is de reflecterende gele folie in blokken geplaatst. Een uiterst precisiewerkje!

Het leveren van specialistisch vakwerk heeft uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking voor hopelijk nog hele lange tijd.

Anton Scheij, Wagenparkbeheerder Van Eijck vult aan: “Wat ook een toegevoegde waarde is van Metro XL is dat zij zowel aan huis als op eigen locatie de auto’s kunnen beletteren en zeer flexibel zijn bij het in plannen van deze werkzaamheden. Of het nu om een schade of een nieuw project gaat, ze staan voor ons klaar en het wordt naar onze wens uit gevoerd.”

Over Van Eijck
Familiebedrijf Van Eijck International Car Rescue, in 1969 als takelbedrijf begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een internationaal karakter. Van Eijck is gespecialiseerd in auto- en vrachtwagentransport en berging, pechhulpverlening en vervangend vervoer.

MEER! van MetroXL
Bent u ook op zoek naar specialistisch vakwerk voor uw wagenpark? Denk dan eens aan MetroXL! Als signing specialist voor de professionele markt leveren we altijd kwaliteit. Met onze eigenvakmensen zorgen we ervoor dat ook uw project tot in de puntjes wordt verzorgd.