Project Description

Fresh Pasta & Coffee. Real. Good. Zo word je verwelkomt bij Trattoria Boretti, een nieuw urban Italiaans restaurant in het Belgische Mechelen. Een moderne plek die passie voor Italiaans eten uitademt, een plek met een unieke mozaïek entree die je introduceert in de wereld van Boretti. Een wereld die onlosmakelijk verbonden is met Italiaans eten, kwaliteit en echtheid!

Hoe opvallen en anders zijn?

“De sfeer van de nieuwe trattoria moest passen bij het ‘Boretti gevoel’; Italiaans, betaalbare kwaliteit, het oude Italië op een moderne manier, goed eten in een mooie omgeving en vooral smaakvol. Het design moest uniek en herkenbaar zijn met een wauw-effect bij binnenkomst”, vertelt Yvonne Segers (design & styling Trattoria Boretti).

“We nodigden een aantal interieur designbureaus uit, waarbij de schets van Storm Concepts het beste aansloot bij de look & feel waar we naar op zoek waren. De Boretti identiteit kwam hierin het beste tot zijn recht.”

mozawall mozaiek tegeltjes plafond
mozaiek plafond van MetroXL

Karakter geven aan interieur met mozaïek

Barry van der Hoeven (interieur designer Storm Concepts) vertelt hoe het ontwerp tot stand is gekomen:

“In ons design is het Italiaanse karakter terug te zien, maar niet te authentiek, juist elegant. We hebben gezocht naar componenten die passen bij onze ‘classic meets modern’ visie. In het interieurdesign is bijvoorbeeld gekozen voor een abstracte vorm van lambrisering en een houten vloer van bamboe. Maar ook voor ronde vormen die het interieur knus en uniek maken. De inzet van mozaïek in de entree is uiteindelijk de echte eyecatcher geworden!”

Italiaans mozaïek als eyecatcher!

Trattoria Boretti heeft echt karakter gekregen door de inzet van mozaïek; een herkenbare eyecatcher in de entree. Dit kenmerkende element maakt uniek en is hetgeen waarover gepraat wordt nog lang na het bezoek aan de Trattoria. Dit element is het visitekaartje van de zaak en zal in de toekomst in alle vestigingen van Trattoria Boretti te zien zijn.

 

Uitdagende rondingen

“In het schetsontwerp heb ik een afbeelding verwerkt in mozaïek bij de entree,” vertelt Barry. “Daarbij is deze mozaïek geplaatst in een ronding. Ik verwachtte dat dat voor de nodige uitdagingen zou zorgen. En zo startte ik de zoektocht naar een oplossing om het idee om te zetten in werkelijkheid.”

“Al snel had ik Mozawall gevonden en ik zocht contact met Eric Eijkens (imagineer bij Mozawall BV) om de technische mogelijkheden te bespreken. Tijdens ons gesprek werd duidelijk dat het zeker wel mogelijk zou zijn om Mozawall in de ronding te verwerken én te voorzien van de gewenste afbeelding. Na een bezoek aan de showroom wisten we het; Mozawall zou de blikvanger van Trattoria Boretti worden.“

mozawall verwerkt in ronding
mozaiek met eigen print mozawall van metroxl
warm welkom met mozawall bij Trattoria Boretti
mozawall mozaik tegeltjes op plafond

Identieke sfeer echt Italiaans mozaïek

Bijzonder aan Mozawall is dat de sfeer identiek is aan echt Italiaans mozaïek. Groot voordeel daarbij is dat ook de afbeelding uit het ontwerp verwerkt kon worden. De afbeelding is omgezet in pixels waarbij elk tegeltje 1 kleur is (net als echt Italiaans glasmozaïek). Ook is er nagedacht over de modulariteit. Er is een repeterend patroon bedacht zodat deze mozaïek blijvend kan worden herhaald in hetzelfde grid.

Trattoria Boretti – een prachtige entourage

Qua look & feel is de eerste Trattoria Boretti in Mechelen echt een prachtige entourage geworden waarbij Mozawall een tof element is. Het is een herkenningspunt in de totale beleving. Het is dat component dat staat voor het concept van Trattoria Boretti.

Er zullen er in de toekomst nog vele vestigingen volgen. In de komende 10 jaar staan er zo’n 27 Trattoria Boretti vestigingen in België in de planning. De eerstvolgende te openen vestiging is te vinden in Antwerpen, deze wordt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2024 geopend.

Samenwerking met MetroXL super fijn

Eric Eijkens van MetroXL denkt mee over de technische aspecten, het verwerken van Mozawall in de ronding en het opzetten van het patroon waardoor het schaalbaar wordt. Altijd met het gewenste eindresultaat voor ogen. Zowel Yvonne als Barry omschrijven de samenwerking met MetroXL als super fijn.

Bij Boretti zijn ze ook super blij met het eindresultaat:

“Het is echt prachtig, het is echt het visitekaartje van Trattoria Boretti geworden!”

 

Fotografie: KantoorKontent
Tekening: StormConcepts

mozaiek tegeltjes van Mozawall visitekaartje trattoria boretti