Project Description

Met het nieuwe logo van het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel is ingezet op een meer volwassen uitstraling van de school. Een eerdere fijne samenwerking met MetroXL (Frans leslokaal Dr. Mollercollege in Waalwijk) deed Hans Glaudemans (Beleidsmedewerker Huisvesting OMO Scholengroep) besluiten MetroXL ook uit te nodigen voor dit project. En mee te laten denken hoe dit op locatie te verwerken.

Afspraak op locatie

Een afspraak op locatie was snel gepland. Ron Labordus (directeur MetroXL) kreeg een rondleiding van Hans Glaudemans en Susan van Pinxteren (Adjunct-directeur Van Haestrecht College). Hans was goed voorbereid en had al nagedacht over de posities waar de nieuwe huisstijl doorgevoerd zou moeten worden; zowel outdoor als indoor. Dat is altijd een fijn vertrekpunt.

Meedenken en adviseren

Vanuit deze ideeën heeft MetroXL ter plaatse advies gegeven waarbij steeds werd gedacht vanuit de bezoekers en gebruikers van het pand. Is dit duidelijk? Is dit praktisch? Draagt dit bij aan de gewenste uitstraling?

Hier is de basis gelegd voor het ontwerpvoorstel dat MetroXL vervolgens maakte en voorlegde aan het Van Haestrecht College. Na finetuning van het voorstel en goedkeuring van de offerte is het MetroXL team aan de slag gegaan met dit project.

freesletters op de gevel van haestrecht college signing
logo op gevel in frees letters outdoor signing van MetroXL
detail logo gefreesd op gevel Van Haestrecht College

Susan van Pinxteren over MetroXL:

“Onze ervaring met Metro XL was vanaf de kennismaking positief. Ron kwam met meer dan een antwoord op onze vragen. De uitvoering, vlak voor onze open dag voor leerlingen van groep 8, was vakkundig. Het aanzien van de school maakt dat onze bezoekers nu een écht Van Haestrecht-ontvangst hebben.”

Outdoor signing

De nieuwe huisstijl moest natuurlijk duidelijk zichtbaar worden doorgevoerd op de buitenzijde van het pand. Op de licht geverfde stenen muur is het nieuwe logo in gefreesde vorm op afstandhouders geplaatst. De groentinten steken hier duidelijk af tegen de lichte muur.

Op de zijgevel, waar voorheen geen logo te zien was, is nu een zeildoek in aluminium profiel geplaatst. Hierop is ook aangegeven dat de ingang aan de andere zijde is. Voorheen was het niet duidelijk voor nieuwe bezoekers dat aan deze zijde alleen de personeelsingang is. Het bord laat zien dat je op de juiste plek bent (Van Haestrecht College) en dat de ingang om de hoek is. Duidelijk en professioneel.

Restyling entree

Bij de entree is gekozen voor geprint etsglas, dit geeft de entree een lichte en mooie uitstraling. Het groene beeldmerk is op speelse wijze in het ontwerp verwerkt. Ook zijn de boeiboorden bij de entree onder handen genomen. MetroXL heeft hier aluminium sandwichpanelen op geplaatst voorzien van groene folie. Dit ziet er super strak uit! Boven de deur is de naam geplaatst in gefreesde letters op afstandhouders. Een mooi effect op de groene achtergrond.

entree van haestrecht college outdoor signing
fullcolour geprinte etsglasfolie entree van haastrecht college kaatsheuvel
detail entree raamfolie

Duurzame oplossingen

Dat MetroXL ook graag duurzame oplossingen aanbiedt blijkt wel uit het voorstel het bestaande bord te hergebruiken. In eerste instantie was het idee dit bord te vervangen. Maar MetroXL stelde voor de onderdelen van het bestaande bord op het plein te wrappen. Dit geeft het bord een nieuwe, frisse en perfect passende uitstraling en bespaart kosten.

Indoor signing met geprint etsglas folie

In de gangen van de school zijn de raampartijen van de klaslokalen voorzien van etsglasfolie, waarbij steeds op het eerste raam een full-colour print van het nieuwe beeldmerk is verwerkt. De banen zijn geplakt aan de buitenzijde en zorgen voor een stukje privacy in het lokaal zonder dat er al te veel licht verloren gaat. Een praktische en mooie oplossing.

indoor signing raamfolie etsglas met logo in fullcolour print
bord op zijgevel van haestrecht college door MetroXL
duurzaam hergebruik bord plein

Fijne samenwerking

De samenwerking tussen MetroXL en OMO Scholengemeenschap de Langstraat is erg fijn. Het voelt ook altijd echt als ‘SAMEN’ aan een project werken. De voorbereiding vanuit OMO is altijd goed. MetroXL vult de ideeën aan, denkt mee en adviseert. De voors en tegens worden tegen elkaar afgewogen en onze adviezen worden meegenomen.

Dit is een project waarbij de samenwerking ervoor heeft gezorgd dat het eindresultaat naar een hoger niveau is getild. Onze ervaring is dat extra aandacht voor de wensen van de klant en het samen werken aan een project resulteert in ‘Mooi! van MetroXL’-oplossingen binnen budget. En zo is het ook precies verlopen bij dit project.