Project Description

Restylen bedrijfspand

Een nieuwe naam en een nieuw logo; dat was de reden dat Creative Craft Group de hulp van MetroXL inschakelde om de signing van het bedrijf aan te passen. Ook voor de transitie naar het nieuwe bedrijf was er al een fijne samenwerking met MetroXL. Dus de keuze voor de leverancier van de nieuwe indoor en outdoor signing was snel gemaakt.

Rebranding; nieuwe naam, nieuwe uitstraling

Martijn van Bracht (mede-eigenaar Creative Craft Group) vertelt enthousiast: “Creative Craft Group is ontstaan vanuit het samenvoegen van 2 bedrijven: Grafix en Craft Sensations. We hebben een nieuw imago met een kleurrijk logo en een slogan die perfect weerspiegelt waar het bedrijf voor staat: ‘Inspiring you creative mind’. Deze nieuwe uitstraling moest natuurlijk ook worden doorgevoerd in het pand, zowel indoor als outdoor. En MetroXL is daarvoor de perfecte partner.”

Restylen kantoorruimte – glasfolie voor privacy

Er werd gestart met het aanpassen van de kantoorruimtes waar muren werden vervangen door glaspuien voor een meer open en transparante beleving. Geen sombere donkere kantoren meer maar daarvoor in de plaats inspirerende werkplekken passend bij het nieuwe karakter van het bedrijf. De nieuwe glazen wanden leverden toch ook wat privacy problemen op. Om de open structuur en transparantie te bewaren is er door MetroXL een grafisch patroon aangebracht op de wanden met raamfolie, in dit geval etsglasfolie. De belijning laat licht door maar maakt het doorkijken wat lastiger. Dit zorgt voor voldoende privacy zonder de openheid van het vernieuwde kantoor te verliezen. 

Estglas folie showroom privacy
privacy met etsglasfolie in kantoorruimte
Privacyfolie op raampartij kantoor

Entree met freeslogo’s

Nog voordat je het pand binnenkomt maak je al kennis met het nieuwe logo. Bij de entree is het logo in de vorm van acrylaat freesletters op de muur bevestigd. Achter de entreebalie is het logo ook in freesletters aangebracht. Rechts van de entree is een lange muur met daarop de nieuwe slogan van het bedrijf. Dit is strak op de muur bevestigd met Vinywall naadloos behang van MetroXL. Een krachtige combinatie die de nieuwe uitstraling van het bedrijf direct duidelijk maakt. 

Freeslogo gevel
freesletters achter receptiebalie
Naadloos behang Vinywall met slogan

Markante locaties als achtergrond

In het bedrijfspand zijn een aantal ruimtes gecreëerd waar medewerkers even apart kunnen zitten om bijvoorbeeld een online meeting bij te wonen. Er zijn in het pand 3 van deze ruimtes te vinden, elk voorzien van een wandvullende Vinywall met daarop afbeeldingen van markante locaties in Den Bosch; de Moerputtenburg, de Binnendieze en de St. Jan. Zo is er altijd een indrukwekkende achtergrond beschikbaar tijdens de online meeting! 

Fotowand spreekkamer naadloos behang Vinywall van MetroXL
fotowand binnendieze den bosch

Acoustiwall decoratieve geluidsbeheersing

CEO Erik van Erp heeft in zijn kantoor een indrukwekkende afbeelding van de de skyline van Hong-Kong. Voor de verwerking van deze afbeelding is gekozen voor een Acoustiwall akoestisch spansysteem van MetroXL. De afbeelding laat de connectie met het Verre Oosten zien. Daar waar de productie van de artikelen plaatsvindt. De afbeelding zorgt daarnaast voor een verbetering van de akoestiek in de ruimte. Verspreid door het pand van Creative Art Group zijn trouwens nog meer afbeeldingen van Hong-Kong en Den Bosch te zien, deze zijn verwerkt als schilderijen aan de wand in een textielframe. 

Acoustiwall directiekamer skyline Hong-Kong
Wandvullende fotoprint kantoor hal
Vinywall naadloos behang van MetroXL in zwartwit

Opvallende busbelettering

De bedrijfsbus mocht natuurlijk niet ontbreken in de totale restyling. MetroXL maakte, aan de hand van het nieuwe logo in combinatie met de 3 merken, een ontwerpvoorstel en bracht deze vervolgens aan op de bus. Ook hier spatten de kleuren er weer vanaf.

Over Creative Craft Group

Creative Craft Group is internationaal een grote speler als leverancier op het gebied van creatief speelgoed en knutselartikelen voor kinderen en volwassenen. Het assortiment bestaat uit hobby-, knutsel- en schilderartikelen. Het bedrijf is ontstaan vanuit de transitie van 2 bedrijven, met elk een eigen doelgroep, naar één organisatie. Het doel? Het creëren van synergie op alle vlakken. Creative Craft Group is klaar voor de toekomst met 3 krachtige merken; Grafix, Craft Sensations en Art Sensations. Samen met MetroXL is de nieuwe styling, zowel in de indoor als outdoor signing, doorgevoerd.

Bedrijfspand restylen na rebranding?

Met onze eigen ontwerpafdeling, eigen productievoorzieningen, eigen productlijnen en een eigen montageteam kunnen wij snel schakelen. Wij leveren maatwerk en denken met u mee. Meer weten voor indoor en outdoor signing? Vraag ons naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op, bel 0416 33 53 68 of stuur ons een mail info@metroxl.nl.