Project Description

Opvallend design bij ROC Mondriaan

Project ROC Mondriaan laat zien dat je met het gebruik van beelden een ruimte een compleet nieuwe beleving kunt geven. Zeker wanneer het design door een enthousiaste artdirector zoals Peter den Heijer van Blue Lemon wordt gemaakt. Blue Lemon en MetroXL werken al meer dan 10 jaar samen en het is altijd een feestje om met de designs van Peter aan de slag te gaan.

Innovatiehuis ROC Mondriaan

Het project bij ROC Mondriaan betreft 2 lokalen die te vinden zijn in het zogenaamde innovatiehuis. Dit is de plek waar de school innoveert op het gebied van opleidingen en het excellentie programma. Deze bijzondere opleidingen verdienen bijzondere lokalen. Dat is precies wat er is gerealiseerd.

opvallend design raamfolie signing
MetroXL installeert opvallend design bij ROC Mondriaan
opvallend design esports lokaal ROC Mondriaan - MetroXL

Opvallend design E-sports lab

Het e-sports lab is het lokaal waar leerlingen gamen; dit was een leeg lokaal met high-tech computers. Blue Lemon gaf deze nieuwe opleiding een logo; een wingman die de bevlogenheid, focus en passie laat zien. Een slogan; ‘The ROAD to victory’ en een look & feel die perfect aansluit bij het innovatieve high-tech karakter van deze ruimte. Het in de ruimte aanwezig zijn voelt al als een beleving. Je stapt letterlijk in een andere wereld.

Vinywall naadloos behang

MetroXL installeerde de visuals strak op de wand en gebruikte daarvoor Vinywall. Vinywall is naadloos behang voor professioneel gebruik. Het bestaat uit één stuk, zodat de afbeelding strak doorloopt. Het is kras- en stootvast en uv-bestendig.

Full-colour geprinte raamfolie

Ook de ramen werden voorzien van fullcolour geprinte transparante folie. Het donkere, spannende design krijgt hiervoor nog meer beleving. Het resultaat is een ruimte met een unieke uitstraling waarin de gebruikers zich prettig voelen en zich mee identificeren. Het effect van de transparantie in combinatie met de print werkt hier perfect.

opvallend design signing ROC Mondriaan

International Hub lokaal

Naast het e-sports lab bevindt zich de international Hub. Dit is een lokaal wat wordt ingezet voor een mondiaal samenwerkingsverband tussen scholen. Dit gebeurt voornamelijk online via grote monitoren. De slogan voor deze opleiding is; ‘Connecting knowledge = Connecting people’.

Het gaat in dit lokaal om het verbinden, op wereldwijd niveau. Dit zie je terug in de ruimte waar op de muur aan de rand van het plafond diverse skylines te zien zijn met daarbij verwerkt het woord verbinden in de taal die hoort bij die skyline. In deze ruimte is bewust gekozen voor een rustig ontwerp omdat er in de rest van de ruimte al veel gebeurt.

Folie met een extra sterke lijmlaag

MetroXL heeft er ook hier weer voor gezorgd dat de designs strak op de wanden zijn bevestigd. In deze ruimte is gekozen voor een speciale folie met extra sterke hechting. Deze folie is zelfs bruikbaar op ondergronden met een wat groffere structuur zoals bijvoorbeeld glasvezelbehang. De details van de contour gesneden folie zijn zo fijn dat een extra sterke lijmlaag nodig is. Een klein uitstekend deeltje mag natuurlijk niet loslaten. De folie is fullcolour geprint, afgewerkt met mat laminaat en bevestigd op de bovenste 75cm van de wand. Dit straalt kwaliteit uit en zorgt voor eenheid en een strakke uitstraling. Het is een fris en licht lokaal geworden. Een fijne plek om samen te werken. Precies waar het lokaal voor bedoeld is!

MetroXL; ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen

“MetroXL levert altijd kwalitatief goed werk”, vertelt Peter wanneer we hem vragen waarom hij steeds voor ons kiest. “Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Ze leveren topproducten, ze denken mee en geven advies. Ik word altijd fijn geholpen en wellicht dat het gemoedelijke Brabantse karakter daar wel aan bijdraagt. Ik ben echt blij met hen en het werkt gewoon goed. Ze kiezen net als ik altijd voor kwaliteit. Dus deze samenwerking zal nog lang blijven bestaan.”

MetroXL is ook jouw samenwerkingspartner

Ben jij (interieur-)designer, art director, interieurarchitect of vormgever bij bijvoorbeeld een projectbureau? Schakel dan MetroXL in als partner om je opvallend design om te zetten in maatwerk signing. Je bent verzekerd van advies, meedenken, het leveren van kwaliteitsproducten en een strakke montage! Meer weten? Bel ons 0416 33 53 68 of stuur een mail aan info@metroxl.nl.