Project Description

Van idee tot uitvoering

Dit project laat precies zien waar MetroXL echt in uitblinkt; het omzetten van een design naar een uitvoerbaar project welke een perfecte weerspiegeling is van het oorspronkelijke idee. Het aanbrengen van een print van 12m x 24m op een plafond levert vele technische uitdagingen op. MetroXL bedacht een maatwerk oplossing voor opdrachtgever Odyssey Hotel Group.

MetroXL levert technisch montage hoogstandje

Vanaf het moment dat de aanvraag binnen viel is tot in detail nagedacht over de uitvoering en de montage. Er zijn bijvoorbeeld speciale montage stellages gemaakt die de verwerking van de meterslange Vinywall op een hoogte van 3,60m uitvoerbaar maakte.

De maatvoering van de plafondprint zorgde voor nog een uitdaging; de naden. Deze zijn in het blokkenpatroon nauwgezet door het vakkundige montageteam van MetroXL verwerkt. Het patroon liet geen enkele ruimte voor foutmarges. Het werken op de millimeter nauwkeurig is al een enorme uitdaging op de vloer laat staan boven je hoofd tegen het plafond. De vele elementen in het plafond zoals spotjes, roosters en ventilatie zijn daarbij ook strak afgewerkt.

Moderne plafond fresco

Het interieur en de afbeelding op het plafond zijn vormgegeven door HDVL Designmakers. De geïnstalleerde plafondprint is een moderne interpretatie van het grootste barokke plafond fresco ter wereld; het Giambattista Tiepolo te vinden in Würzburger Residenz. Het is indrukwekkend, verrassend en ongelooflijk stijlvol.

Het nieuwe AC Hotel by Mariott International in Würzburg Duitsland straalt internationale allure uit. Het overall design is een bescheiden eerbetoon aan de Europese architectuur.

plafond fresco hotel duitsland door MetroXL
Plafond schildering als print aangebracht op plafond door MetroXL
Moderne fresco op plafond in nieuw AC hotel in Duitsland geproduceerd en geïnstalleerd door vakmensen MetroXL

Wayfinding in hotel

MetroXL leverde naast de moderne plafond fresco ook de complete wayfinding voor het hotel. Bestaande uit kamernummers en overzichtsborden per verdieping. De borden zijn opgebouwd uit 3 lagen; 3mm dik acrylaat, 1,5mm dik formica en 3mm dik witte acrylaat gefreesde letters. Hoe dat eruitziet? Zeer exclusief! Perfect passend bij de styling van dit nieuwe hotel.

entree AC Hotel Wurzburg belettering door MetroXL
wayfinding opgebouwd uit 3 lagen door MetroXL
3d effect way finding hotel door MetroXL
way finding restroom hotel door MetroXL
overizhctsbord detail way finding hotel Duitsland
overzichtsbord wayfinding

Waarom MetroXL

Odyssey Hotel Group werkt al jarenlang samen met MetroXL. Dit heeft te maken met het snel kunnen schakelen, het meedenken, het bieden van maatwerkoplossingen en het leveren van kwaliteit. De communicatielijnen zijn kort en dat werkt bij grote hotel interieurprojecten.

Heeft u een uitdagend hotelproject van internationale allure?

Of een ander project waarbij een design omgezet moet worden naar een maatwerk eindproduct? Neem dan contact met ons op: bel 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail info@metroxl.nl. Wij denken graag met u mee over de wayfinding, de verwerking van een plafondprint, akoestische dempende oplossingen, glossy fotopanelen en nog veel meer!