Project Description

De TU Delft nam bij aanvang van het nieuwe collegejaar enkele nieuwe studiezalen in gebruik. Niet de grote aantallen pc’s vallen er op, het zijn de wanden die direct in het oog springen!

De drie studiezalen, met ieder maar liefst zo’n 80 werkplekken, waren voorheen in gebruik als werkplaats. Machines maakten plaats voor pc’s, VVKH Architecten uit Leiden werd ingeschakeld om het interieur te ontwerpen. Architect Krijn Tabbers: “De studiezalen zijn inpandig, zonder uitzicht op buitenruimten. Daarom wilden we iets bijzonders doen met de muren. Om een link te leggen naar de universiteit en techniek, kozen we voor uitvergrote printplaatjes, printed circuit boards in jargon. Op zoek naar een bedrijf dat levensgroot behang kan maken, kwamen we uit bij MetroXL.”

MetroXL werkte het idee van VVKH nader uit. Dat was nog een uitdagende klus, want de lengte van de wanden besloeg tot wel 18 meter. Om de afbeelding ‘kloppend’ te krijgen, moesten onze dtp’ers nog wat trucs toepassen. De vloeren zijn voorzien van diverse kleuren bekleding; oranje, groen en blauw. Deze kleuren komen terug in de wanden en dat zorgt voor een bijzondere, herkenbare uitstraling. Krijn Tabbers: “Het resultaat is fantastisch, je kunt eindeloos naar de afbeeldingen blijven kijken.”

Vinywall: naadloos en snel aangebracht

MetroXL adviseerde voor deze opdracht Vinywall®: een naadloos behangproduct, gemaakt van een stevig doek dat door en door gecoat is met een pvc-laag. Vinywall® wordt strak en in één stuk, dus zonder naden, op de wand gelijmd. Dat gebeurt vanaf de rol op wandhoogte; de techniek bespaart de helft van de montagetijd ten opzichte van alternatieve behangproducten! Vinywall® is perfect inzetbaar in interieurs waar strenge eisen worden gesteld ten aanzien van onder meer duurzaamheid, kras- en stootvastheid, eenvoudige reiniging en brandwerendheid. We pasten het al vaker toe in onderwijsinstellingen, evenals in ziekenhuizen, kantoren en horecagelegenheden.