Project Description

Redesign interieur gezondheidscentrum Archipel – Zorggroep Almere

Het redesign van het interieur (door Touwslager Projectadvies) leverde bij dit project een complete transformatie op. Archipel, de naam van het gezondheidscentrum, stond hierbij centraal als thema. Het resultaat? Een moderne, warme en nieuwe styling, waar de samenhang gezocht is tussen de huisstijl van Zorggroep Almere en de eigen identiteit van de locatie. Het is een mix van oud en nieuw, die een warm welkom creëert.

Redesign interieur gezondheidscentrum met een verhaal

Wat dit project extra bijzonder maakt is dat het een redesign met een verhaal is. Een verhaal dat start tussen de Eerste en Tweede wereldoorlog. De jaren waarin Jan Jacob Slauerhoff geroemd werd voor zijn verhalen en gedichten. In 1923 stuurt Slauerhoff een brief aan een goede vriend over zijn debuut gedichtenbundel ‘Archipel’. De oorsprong van de naam van het centrum.

Vergroting van A4 naar wandvullend formaat

Deze brief, niet groter dan een A4, is door MetroXL omgezet naar een gevectoriseerd bestand. Hierdoor kan deze tot in oneindigheid vergroot worden zonder kwaliteit te verliezen. Passend bij het kleurschema en het moodboard van Touwslager Projectadvies is een passende oud uitziende achtergrond gezocht.

redesign interieur renovatie
renovatie gezondheidscentrum redesign

Geschiedenis op de muur geschreven

De ruimte die links en rechts van de tekst overbleef liet deze wandvullende afbeelding er toch nog wat kaal uit zien. MetroXL bedacht dat, gezien de geschiedenis van de naam, het tof zou zijn om een pennenveer toe te voegen. En zo geschiedde…Het is heel bijzonder om de geschiedenis op deze manier op de muur te zien. Voor de verwerking van de afbeelding op de wand is gekozen voor Vinywall naadloos behang.

De geschiedenis gaat verder

Deze geschiedenis gaat verder in de lange gang. Alsof je door een museum loopt zie je hier op de wand 3fotolijsten. Deze geven je een inkijkje in het leven van Jan Jacob Slauerhoff. Om het gevoel compleet te maken is er naast elke lijst een bordje geplaatst met daarop informatie over wat er op de foto te zien is.

Van oranjekleurig hpl naar marmerlook met renovatiefolie

Ook de verouderde oranjekleurige hpl van de balie had een upgrade nodig om in het interieurconcept te passen. Hier is gekozen voor het wrappen van de balie met renovatiefolie in marmerlook. Renovatiefolie is super sterk. Het ziet eruit als echt marmer en heeft ook de structuur van echt marmer. Zonder hak- en breekwerk heeft de balie een nieuwe chique uitstraling gekregen en de gekozen kleuren sluiten perfect op elkaar aan.

balie renovatiefolie marmerlook interieur redesign
redesign gezondheidscentrum renovatie renovatiefolie balie receptie marmerlook
detail marmerlook folie renovatie gezondheidscentrum

Samen sterk

De samenwerking tussen MetroXL en Touwslager projectadvies is er één van co-creatie, waar ruimte is voor meedenken en aanvullen. Dat doen we bij MetroXL maar al te graag! Uiteindelijk wordt het eindresultaat voor de eindgebruiker daar alleen maar beter van. En dat is precies wat we samen voor elkaar willen krijgen. Dat maakt ons samen sterk!

Ook samenwerken?

Ben je interieurdesigner, projectontwerper, interieurarchitect of op een andere manier met het stylen van interieurs aan de slag? Ga dan een samenwerking met MetroXL aan, wij denken met je mee, leveren kwaliteit en zorgen ervoor dat je projecten tot in de puntjes worden afgewerkt!