Project Description

MetroXL geeft kleur aan klaslokaal

Dat een klaslokaal niet saai hoeft te zijn blijkt wel bij Kindcentrum Caleidoscoop in ’s-Hertogenbosch. MetroXL plaatste daar in een werklokaal een wand vullende kleurrijke afbeelding. Deze afbeelding is gekozen door de kinderen van de school (groep 6, 7 en 8). Daar waar de voorkeur van de leraren uitging naar een landkaart, wilden de kinderen liever iets met veel kleuren en de natuur. De uiteindelijke keuze viel op een afbeelding met bergen, water en veel groen.

De wand waartegen de afbeelding is geplaatst was erg slecht en moest eigenlijk gestuct en geverfd worden. Directeur Richard de Wilde ging op zoek naar een oplossing voor deze wand en vond online op de site van MetroXL dat de inzet van een textielframe vele voordelen kon bieden. Door de installatie van dit frame konden veel kosten worden bespaard en toch een opvallend kleurrijk statement worden gemaakt in het lokaal. De afbeelding werd zelfs bepalend voor de inrichting van de rest van het lokaal. Het kleurenpalet van de wand is zelfs vertaald in het nieuwe meubilair in het lokaal.

“De montage door MetroXL verliep erg vlot. Verrassend was ook de oplossing voor de stopcontacten in de muur. Waar we dachten dat we deze kwijt zouden raken, zorgen MetroXL ervoor dat deze keurig netjes in de wand zijn verwerkt”, aldus een enthousiaste Richard de Wilde. “Wij zijn erg enthousiast over de afbeelding die MetroXL heeft geleverd. Het lokaal ziet er echt te gek uit!”