Project Description

Het was de laatste klus van de werkzaamheden aan het spoor in het Gelderse Tricht; de voetgangers- en fietstunnel in de Nieuwsteeg. Er werd gekozen voor Mozawall mozaïektegels om de wand af te werken. Van Geffen tegels & natuursteen bracht de Mozawall aan. En het resultaat is echt prachtig!

Mozawall van pixel tot mozaiek

Uniek aan Mozawall is dat elke afbeelding omgezet kan worden naar mozaïek. Mozawall bestaat uit panelen waarop de afbeelding wordt geprint. Vervolgens worden de panelen aangebracht op de ondergrond en ingewassen met voegmiddel. Het is haast niet van echt te onderscheiden en biedt legio mogelijkheden.

Hufterproof verlijmd op beton

Voor de fietstunnel zijn de panelen verlijmd met extra sterke epoxylijm. Ook het voegwerk is uitgevoerd met een epoxy mortel. De mozaïekwand is hierdoor zo hufterproof mogelijk gemaakt. Ook is er een extra laag coating aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat graffiti kan worden verwijderd wat de duurzaamheid van de mozaïek wand ten goede komt.

natuurfoto's Tricht sieren fietstunnel in mozaiek - Mozawall
mozaiek tegelwand tunnel tricht afbeeldingen natuur mozawall
afbeeldingen in mozaiek op wand fietstunnel

Foto’s van lokale natuur

Voor de aankleding van de wand in de fietstunnel is gekozen voor de verwerking van een viertal foto’s van de natuur in Tricht. Herkenbaar voor de mensen die er wonen en tegelijkertijd een kennismaking met het mooie dorp voor de mensen die er niet bekend zijn.

Het geeft de tunnel ook een vriendelijke uitstraling. Het is een ontdekkingsreis door de natuur van Tricht geworden. De gemeente en overige opdrachtgevers zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat.

Mozaïek project van formaat

Voor dit project werd ca. 39m2 Mozawall geleverd (17,55m breed x 2,25m hoog), bestaande uit 225 panelen (dat zijn zo’n 129.600 mozaïektegeltjes)! In totaal zijn er 4 afbeeldingen verwerkt, verdeeld over 7 vlakken.

overview mozaiek tegelwand
Mozawall mozaiek close-up
detail close-up Mozawall

Samenwerking met Hans van Geffen tegels & natuursteen

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Van Geffen tegels & natuursteen. “Al in de voorbereidende fase was de communicatie met Mozawall erg fijn”, vertelt John Weerts (accountmanager Van Geffen tegels & natuursteen).

“Het was heel duidelijk hoe we de gegevens en bestanden aan moesten leveren. Ook hebben we proefstukken van Mozawall ontvangen die onze lijmleverancier heeft gebruikt om in het lab tests uit te voeren. Deze adviseerde naar aanleiding van de trekproeven te kiezen voor epoxy. Dit is heel duurzaam en geschikt voor buiten toepassing.”

“De aanlevering van de panelen is ook goed geregeld. Per vak verdeeld en elk paneel genummerd met een overzicht erbij welk nummer waar verwerkt moet worden. De panelen liggen al op de juiste volgorde. Het aanbrengen is als een puzzel waarbij de juiste stukken klaarliggen.”

Over Van Geffen tegels & natuursteen

Van Geffen is goed in het uitvoeren van specialistisch werk. Dit betekent dat het bedrijf zich enerzijds bezighoudt met grote zwembadprojecten zoals gemeentezwembaden, sportbaden en zwembaden op bijvoorbeeld vakantieparken.

Anderzijds leveren en installeren ze wereldwijd keramische industrievloeren. Deze hexagon tegels zijn in Nederland bijvoorbeeld terug te vinden bij brouwerijen, melkproducenten en bakkerijen.

Ook voor het wat moeilijkere werk zoals de fietstunnel in Tricht weet men Van Geffen te vinden. Dit heeft te maken met de ervaring in specialistisch werk en complexe regelgeving (op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid).

Mozawall; een uniek product wat het verschil kan maken in een ruimte!

Doe het eens anders met een Mozawall mozaïekwand!

Heb je in jouw gemeente een project met saaie kale wanden. Een project dat wel een bijzonder opvallende wand, een echte eyecatcher, kan gebruiken? Denk dan eens aan de inzet van Mozawall. Weten wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op. Bel 0416 – 315 862 of stuur een mail naar info@mozawall.com. Wij denken graag met je mee!