Project Description

In België ligt vakantiehuis Fabiola. (Leef)groepen, (zorg)instellingen, scholen, gezinnen, families, verenigingen kunnen hier terecht voor een week of weekendje weg. Er is aandacht voor kinderen/jongeren met een fysieke en/of mentale beperking. Deze bijzondere plek heeft natuurlijk ook een zwembad waar rekening wordt gehouden met deze speciale doelgroep.

Verbetering akoestiek zwembad

Al jarenlang stond op het wensenlijstje het verbeteren van de akoestiek in de ruimte waar het zwembad gevestigd is. Het gebruik van harde afwerkingsmaterialen zorgt ervoor dat geluid wordt weerkaatst waardoor een kakafonie aan geluiden ontstaat. Niet de meest ideale omstandigheid en extra vervelend voor mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke handicap of prikkelgevoelige gasten met ASS.

De oplossing; Pool Sound Absorbers van MetroXL

Eerdere zoektochten naar een oplossing brachten onbetaalbare investeringen met zich mee. In een laatste poging een oplossing te vinden werd een zoektocht op Google gestart. De directie van vakantiehuis Fabiola kwam al snel bij Pool Sound Absorbers van MetroXL terecht.

Een telefoontje werd gepleegd en een afspraak op locatie ingepland. Al snel werd duidelijk dat Pool Sound Absorbers de perfecte oplossing voor niet alleen het akoestische probleem zou zijn, maar ook veel meer sfeer en beleving zou brengen. De combinatie met het verwerken van visuals op de wand bleek de ultieme uitkomst.

akoestisch dempende wandbekleding zwembad pool sound wall van MetroXL
verbetering akoestiek zwembad met Pool Sound Absorbers van MetroXL

Meer voor minder

Tijdens het bezoek zijn de wandvlakken waarop de visuals geplaatst worden, bekeken en ingemeten. MetroXL heeft in overleg met Vakantiehuis Fabiola gekozen voor beelden in tropische sfeer (super leuk voor de doelgroep), hier ontwerpvoorstellen voor gemaakt en deze samen met de offerte verstuurd. Er volgde al snel een akkoord omdat deze oplossing meer te bieden had en nog geen 30% bedroeg van eerdere offertes die het centrum had ontvangen.

Een oplossing met beleving

De sfeer in het zwembad is totaal veranderd door het verwerken van de tropische beelden op de wanden. Ook de akoestiek in de ruimte is een stuk verbeterd, de scherpe randjes zijn van het harde schelle geluid af. Dit maakt het zwembad een fijnere ruimte om in te verblijven voor zowel de bezoekers als de werknemers.

Pool Sound Wall van MetroXL

Pool Sound Absorbers biedt diverse systemen specifiek voor toepassing in het agressieve zwembadmilieu. Vakantiehuis Fabiola koos voor Pool Sound Wall. Een logische keuze omdat het zwembad niet leeg hoefde voor verwerking en/of er hoefde ook geen stellages gebouwd te worden.

Pool Sound Wall is een wandbekleding speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. In het systeem is hoog-waardig akoestisch materiaal verwerkt welke het hinderlijke geluid reduceert. Pool Sound Wall heeft daarnaast ook nog een isolerende werking en biedt valbescherming.

Meer weten?

Pool Sound Absorbers is een unieke, door MetroXL ontwikkelde, productenrange. De producten in deze range zijn specifiek toe te passen in zwembaden en andere vochtige ruimtes. Kijk ook eens op onze productenpagina:  https://www.metroxl.nl/pool-sound-absorbers/ of neem contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.