Project Description

Sporthal Piushof in Panningen biedt zoveel meer dan sport en spel!

Het Piushof in Panningen bestaat uit 2 hallen, samen goed voor 2.200m2 vloeroppervlak. De 2 hallen kunnen door middel van wanden worden verdeeld in zes sportzalen. Naast sportieve activiteiten worden er in Het Piushof ook shows, muziekevenementen, bedrijfsfeesten en beurzen georganiseerd.

In 2015 lanceerde de Stichting Sporthallen Helden het plan om het Piushof in Panningen te renoveren en uit te breiden. Doel van deze renovatie was het creëren van voldoende capaciteit, bevorderen van veiligheid en sportonderwijs door gebruik van digitale media en het bieden van meer mogelijkheden voor nieuwe verenigingen.  De sporthallen moesten toekomstbestendig worden, waarbij akoestiek en de algemene technische, comfortabele en duurzame eigenschappen naar een hoger niveau dienden te worden getild.

Vanuit de goede ervaringen in het verleden met Sika werd deze partij wederom gevraagd mee te denken en een oplossing te bieden aan de gestelde eisen van deze grote renovatie en uitbreiding. Metingen werden verricht en Sika Nederland BV adviseerde de inzet van Pulastic® FL Eco voor de gerenoveerde hal en Pulastic® Elite Performance ECO voor de nieuwe zaal.

Pulastic® Sound Wall by MetroXL
Deze vloeren in combinatie met de inzet van Pulastic® Sound Wall op de bovenste helft van de wanden zorgden voor een enorme verbetering van de akoestiek. De Pulastic® Sound Wall is geproduceerd en aangebracht door het professionele team van MetroXL.

Bijkomend voordeel van de door MetroXL ontwikkelde Pulastic® Sound Wall is dat deze kan worden geleverd in elke gewenste print. Het Piushof heeft hier gekozen voor een zilvergrijze achtergrond met paarse ballen die een verloop van groot naar klein laten zien. De gebruikte kleuren sluiten perfect aan bij de kleur van de vloeren: Wild Orchid.

Het eindresultaat is prachtig en de kwaliteit van de sporthallen wordt bevestigd door de kwaliteitscertificaten van de nationale sportkoepel NOC*NSF.

Pulastic® Sound Wall is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.