Project Description

In de afgelopen 2 jaar zijn alle ondersteunende afdelingen van HAS Hogeschool in Den Bosch geclusterd. Er vond een verbouwing plaats om dit in de praktijk ook werkzaam te maken. Na de verbouwing waren de muren kaal en kil en de sfeer was allesbehalve uitnodigend. Ook de akoestiek in de ruimtes was door de kale muren, ramen en deuren niet heel fijn. Geen uitnodigende werkplek om naartoe terug te keren na de Corona thuiswerkperiode. Daar moest een oplossing voor komen! MetroXL bood deze oplossing in Acoustiwall akoestische dempende wandprints en Vinywall wandbestickering.

Op zoek naar een leverancier met ervaring

“We hadden geen idee van de mogelijkheden. We zijn op zoek gegaan naar een leverancier in de buurt met ervaring in akoestisch dempende oplossingen in een onderwijsomgeving. En zo kwamen we bij MetroXL terecht. De site toonde ons veel inspirerende beelden. We hebben hen uitgenodigd hier te komen kijken en ons te adviseren, aldus Heleen Bonsing (facilitair coördinator HAS Hogeschool).”

Identiteit, sfeer en beleving met beeld

HAS Hogeschool vroeg MetroXL; Hoe kunnen we met beelden de akoestiek verbeteren en meer sfeer aanbrengen in de nieuwe ruimtes? Het is daarbij belangrijk dat alle interessegebieden onder de aandacht worden gebracht. Onze opleidingen zijn verdeeld in interessethema’s; agro, biologie, business, design, food en tech.

MetroXL zocht bij elk thema een eigen foto. Met als extra  uitdaging dat de verzameling van beelden, de identiteit HAS breed moest weergeven. De gekozen afbeeldingen moesten bij elkaar passen, elkaar versterken en samen meer zijn dan de som der delen.

visuals HAS Hogeschool water
visuals HAS Hogeschool sla
mais HAS Hogeschool wanddecoratie
fotopaneel HAS hogeschool kaas
wandvullende fotoprint met broccoli HAS Hogeschool
pasta fotoprint HAS Hogeschool

Acoustiwall decoratieve geluidsbeheersing

“MetroXL heeft tijdens het bezoek gekeken naar de ruimtes en met ons doorgenomen wat de mogelijkheden waren. Het advies om Acoustiwall in te zetten bood ons een antwoord op al onze vragen. Acoustiwall biedt een verbetering van akoestiek, sfeer, uitstraling en beleving.”

Ontwerp van MetroXL

“We vonden het erg fijn dat MetroXL op voorhand een ontwerpidee aanleverde. Dit gaf ons een duidelijk vertrekpunt om uiteindelijk te komen tot het definitieve ontwerp. MetroXL luisterde naar onze vragen, gaf ons advies over beeldgebruik en grootte van de afbeelding en zette ons idee om in een passend ontwerp. Het is erg fijn om samen te werken met een bedrijf met zoveel expertise. Al onze wensen zijn verwerkt en we zijn super tevreden over het eindresultaat”, vertelt een enthousiaste Heleen.

Acoustiwall op de werkvloer bij cluster Bedrijfsvoering

De beleving start direct bij aankomst bij het cluster. Daar zijn op de wand in de gang details te zien van de thematische afbeeldingen, als een glimp van wat er verderop nog te zien gaat zijn. Hiervoor zijn akoestische panelen gebruikt in een vierkant formaat. De panelen bestaan uit een frame en een fotodoek met daarachter akoestisch dempend foam. Ook de verschillende afdelingen zijn voorzien van een wandvullende akoestisch dempende oplossing (akoestisch spansysteem) en in andere ruimtes is juist gekozen voor een halfhoge afbeelding om het rustig te houden.

Inzet visuals in vergaderruimte

In de vergaderruimte is gekozen voor een ander MetroXL product; Vinywall naadloos behang. De wandprint biedt ruimte om te scrummen, in de groene cirkels kan men zelfs schrijven! Wat deze ruimte extra veel beleving geeft is de visual die op een andere wand is geïnstalleerd (een textieldoek in een frame). Deze loopt door ondanks dat deze wordt gescheiden door een glazen wand. Het effect is rustig en indrukwekkend.

doorlopend textieldoek in vergaderruimte
Blauwe bessen HAS Hogeschool visual als fotoprint
Wanddecoratie aardappels HAS Hogeschool

HAS Hogeschool zeer tevreden over samenwerking en eindresultaat

“We ontvangen erg veel positieve reacties; van zowel medewerkers, bezoekers als docenten. Iedereen is enthousiast en het zorgt altijd voor gespreksstof. We zijn erg tevreden over de uitwerking van het idee waarbij de verschillende thema’s samen één geheel vormen en staan voor HAS Hogeschool in al zijn facetten.”

“MetroXL zocht voor ons de beelden uit, zorgde ervoor dat deze aansloten bij zowel het thema als de ruimte waarin deze werden gebruikt. Er is met alles rekening gehouden; de kleur van de stoelen, de akoestiek, de samenhang. Echt alles klopt. Het is fijn wanneer je leverancier het idee dat je hebt voor je visualiseert, met je meedenkt, alternatieven biedt en adviseert. Al onze wensen zijn verwerkt en we zijn super tevreden over het eindresultaat”, vertelt een enthousiaste Heleen.