Project Description

Ginneken Gezond is een gezondheidscentrum in Breda waarin apotheek, fysiotherapie, huisarts, logopedie, tandarts en wijkverpleging samen komen. Tijdens één van de bezoeken zag de eigenaar van het pand dat de huisartenpraktijk veel sfeer en warmte had gekregen. Visuals aan de wand gaven deze praktijk een frisse, maar ook compleet andere, uitstraling.

Van kil en saai naar…

Dat zou een goed idee zijn voor het krijgen van meer sfeer in het trapgat van het gebouw, een kille en niet echt uitnodigende plek. Het aanbrengen van visuals op de 2 wanden zou een groot verschil maken, besefte Maurice Thomas (eigenaar van het pand). Hij nam contact op met MetroXL en er werd direct een afspraak op locatie gepland voor de volgende dag. Adviseur Ron Labordus bezocht het gezondheidscentrum en het trappengat waar de 2 wanden wat meer beleving konden gebruiken.

…een fijne rustige ruimte met diepte

Ron adviseerde beelden te kiezen die voor diepte zouden zorgen. Specifiek voor het trapgat ontstond het idee om een afbeelding te zoeken met een horizon én die je mee zou nemen naar boven. Zo ontstond het idee om onderaan de trap in het gras te beginnen en bovenaan te eindigen in de kruin van de bomen. Dat zou het traplopen ineens zoveel leuker maken! Het enthousiasme over dit idee groeide tijdens het brainstormen. En dat was niet voor niks, want dit bleek de perfecte basis voor een natuurlijk thema.

visuals trapgat Ginneken Gezond
wandbestickering trapgat Ginneken Gezond visuals geven diepte
visuals geven diepte gezondheidscentrum Ginneken Gezond van gras tot in de kruin van de boom - MetroXL

MetroXL denkt mee

Bij binnenkomst viel het op dat, voordat je het trapgat bereikt, je door een wat donkere sfeerloze ruimte komt. Dus stelde Ron voor ook op de kale muur, die de bezoekers het eerst zien op weg naar het trapgat, een afbeelding met een horizon te plaatsen.

Hier is wederom heel bewust gekozen voor een afbeelding met diepte en een rustige natuurlijke uitstraling. Een zandpad neemt je hier mee de duinen in. De blauwe lucht en de groentinten in combinatie met het witte zand zijn niet alleen fijn om naar te kijken maar passen ook goed bij de huisstijlkleuren van het Gezondheidscentrum. Alles komt hier perfect samen.

En dan stap je zo vanuit de lift het bos in

Super enthousiast over alle ideeën werd de lift naar beneden gepakt. Hier zou een visual ook de ‘finishing touch’ brengen. Een foto op de achterwand, passend bij het inmiddels ontstane thema; de natuur. De diepte in de afbeelding laat de ruimte ook groter lijken! En dit werkt niet allen zo in de lift maar in alle ruimtes.

Van bankje naar een object met beleving

Terug op de begane grond aangekomen kwam Maurice zelf met het idee om ook het kleine bankje tegen de grote witte wand aan te pakken. Samen bedachten we het bankje te transformeren tot een statement in de ruimte. Een afbeelding in dezelfde breedte en tot aan het plafond zou dit ‘eenzame’ bankje omtoveren tot een plek maken waar je graag gaat zitten.

ruimte lijkt optisch groter door textielframe met afbeelding met diepte - MetroXL
wandbestickering in lift visual met diepte - MetroXL
bankje wordt statement in de ruimte met textielframe - MetroXL

Snel geregeld

Binnen een week maakte MetroXL een ontwerpvoorstel met de inzet van wandbestickering, Vinywall naadloos behang en een textielframe én de daarbij horende offerte. Deze ontvingen we dezelfde dag al voor akkoord ondertekend retour en 2 weken later was deze klus opgeleverd en klaar.

Het grootste compliment komt van de opdrachtgever zelf; “Ik ben zeer tevreden met het resultaat en de snelheid waar jullie mee werken. Dat zouden meer mensen moeten doen. De huurders zijn er ook blij mee,” aldus een super enthousiaste Maurice Thomas over de samenwerking met MetroXL.