Loading...

PVC vrije folie

Home|PVC vrije folie
PVC vrije folie2023-10-03T14:29:32+02:00

PVC vrije sign folie voor een groenere wereld

We streven allemaal naar een groenere wereld waarin duurzaamheid een steeds belangrijker rol speelt. Met het motto “MetroXL nog groener” zijn ook wij steeds op zoek naar duurzame alternatieven van de producten die we gebruiken. Eén van ons meest gebruikte product is folie. Deze folie gebruiken we om vormen te plotten maar ook om full-colour prints op te verwerken. Er zijn vel verschillende soorten folies. Elk met hun specifieke eigenschappen en toepassingen.

Het groene alternatief; PVC vrije folie

Steeds vaker zien we groene oftewel PVC vrije folies voorbij komen. Ook dit vormt binnen onze branche weer een stap richting een groenere duurzame toekomst. PVC-vrije producten zijn vrij van schadelijke stoffen en goed voor mens en omgeving.

Tijdens het productieproces komt 80% minder CO2 en 99% minder natuurlijk gas vrij, en wordt 40% minder elektriciteit gebruikt. De materialen zijn 100% recycleerbaar. Gebruikte folies worden onder andere gebruikt als grondstof voor toepassingen zoals pennen, bloempotten en storage containers.
Het assortiment in PVC vrije zelfklevende printfolies groeit snel. Wij doen ons best om voor alle printfolies een PVC vrij alternatief te kunnen aanbieden.

Is er kwaliteitsverschil tussen PVC en PVC-vrije folies?

Ondanks het verschil in grondstof is er vrijwel geen verschil in kwaliteit. Soms is er een verschil voelbaar. Bij twijfel maken we eerst een proef om zeker te weten dat de pvc-vrije folie voldoet aan alle wensen en eisen.

Er is ook geen verschil in de manier van aanbrengen en de levensduur. Het verschil is vooral dat het gewoon net iets beter is voor het milieu.

Speciaal uitgelicht; PVC-vrije etsglas folie

Een veelgebruikte folie is etsglas folie. Ook hier is een PVC vrije variant voor ontwikkeld die geschikt is voor toepassingen op vlakke transparante ondergronden. We zetten de voordelen van deze folie op een rijtje:

  • hoge kwaliteit folie voor een betaalbare prijs.
  • zijdeglans uitstraling (voorkomt ongewenste reflectie, terwijl de folie genoeg natuurlijk licht doorlaat).
  • geschikt voor ruimtes waar privacy gewenst is, zoals kantoren, spreekkamers en praktijkruimtes.
  • milieuvriendelijke oplossing.

Meer weten over PVC-vrije folie?
Vraag ernaar bij uw bestelling of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de meest ecovriendelijke oplossing.

Zo ziet u maar, MetroXL wordt steeds groener!!!

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat MetroXL onderneemt om nog groener te worden? Of op zoek naar een professioneel signbedrijf dat duurzaam ondernemen belangrijk vindt?Neemt u dan contact met ons op: 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail via de onderstaande knop.

Ga naar de bovenkant