Loading...
Plafondschildering2017-06-19T13:39:26+02:00

Een bijzonder specialisme van MetroXL is wel de reproductie van plafondschilderingen. Het restaureren van plafondschilderingen is bijzonder duur, kunstenaars en/of restaurateurs zijn namelijk vele uren bezig met fijne penseelstreken de schildering bij te werken. MetroXL biedt een goed alternatief; het verwerken van de schildering als digitale print.

Er wordt een kopie gemaakt van het origineel. Deze wordt vervolgens door de vormgevers van MetroXL bijgewerkt waar nodig, zodat er een document ontstaat welke kleurecht kan worden gereproduceerd. De print wordt uiteindelijk naadloos verlijmd op het plafond, zelfs wanneer deze moet worden aangebracht tussen gerestaureerd stucwerk. Het resultaat is verbluffend en haast niet van echt te onderscheiden.

Het op deze wijze verwerken van plafondschilderingen is echt vakwerk. Deze projecten worden dan ook van A tot Z door de vakmensen MetroXL uitgevoerd.

Renovatie plafondschildering in oud grachtenpand.

Onlangs is ons gevraagd om in een oud grachtenpand aan de Herengracht te Amsterdam een oude plafondschildering aan te brengen. Deze plafondschildering hebben we kunnen reproduceren met de digitale print techniek. We hebben de digitale kopie van de plafondschildering op groot formaat geprint op Vinywall naadloos behang.

Deze reproductie print is uiteindelijk naadloos  gelijmd op het plafond tussen gerestaureerde stukwerk ornamenten bedekt met bladgoud.  Het totaal geeft een verbluffend effect.  Met een formaat van 12 x 8 meter ontstaat met deze plafondprint een ware historische beleving .

Vinylwall is een naadloos behang die op elke wand of plafond kan worden gelijmd, en kan met ieder gewenste afbeelding of print worden gedrukt. Onze ervaren behangers zorgen voor een vlekkeloze montage op uw wand of plafond.

Meer weten?

Neemt u alle mogelijkheden maar eens door, u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Wilt u vrijblijvend advies inwinnen, neemt u dan contact met ons op: 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail via de onderstaande knop.

Gerelateerde projecten

2018-11-01T15:20:11+01:00

Plafond schildering d.m.v. digitaal printen

Ontwerpbureau Beers & Brickworks, gespecialiseerd in horeca-interieurs, ontwierp voor Koffiehuis De Schol in Udenhout een bijzondere plafonddecoratie, geïnspireerd op monumentale sierplafonds. MetroXL werd gevraagd om de decoratie aan te brengen.           [...]

Ga naar de bovenkant