Bescherm gymdocenten tegen gehoorschade met Pulastic Sound Wall

Gymdocenten keren vermoeid en overprikkeld huiswaarts na een dag lesgeven in een galmende omgeving. Onderzoek door Fontys Hogescholen heeft aan het licht gebracht dat veel gymzalen niet voldoen aan de normen voor geluid, met niveaus die de wettelijke limiet van 80 dB overschrijden.

Uitval gymdocenten door slechte akoestiek

Het risico op gehoorschade is een serieuze zorg, benadrukt onderzoeker Saskia Tuinder. Uit metingen blijkt dat sommige zalen geluidsniveaus bereiken tot wel 92 dB, vergelijkbaar met het geluid van een voorbijrazende trein. Het harde geluid in gymzalen kan leiden tot gehoorklachten, blijkt uit gehoortesten onder 70 gymdocenten.

Jorieke Steenaart van de Koninklijke Vakvereniging Lichamelijke Opvoeding (KVLO) wijst op vermoeidheid, gehoorklachten en uitval als gevolgen van slechte akoestiek. Afgelopen week was zelfs een uitzending van Pointer (KRO-NCRV) volledig gewijd aan dit onderwerp: https://pointer.kro-ncrv.nl/gymleraren-lopen-risico-op-gehoorschade-geluid-in-gymzaal-vaak-te-hard?fbclid=IwAR2BbYuxAUy7y0zV5EXZfym-M8UaAfF52tKC_JxXoMDg1z_eOvJPYT-hOfs

Snelle en goede oplossing is voorhanden; Pulastic Sound Wall

Pulastic Sound Wall biedt al jarenlang een effectieve oplossing voor dit prangende probleem. Deze akoestisch dempende wandbekleding, speciaal ontwikkeld voor sportaccommodaties, absorbeert geluid en verbetert de akoestiek aanzienlijk. Daarnaast ziet het er mooi uit en zijn er geen hak- en of breekwerkzaamheden nodig voor de montage. Door te investeren in deze innovatieve oplossing kunnen gemeenten en schoolbesturen snel en eenvoudig een gezonde en veilige werkomgeving voor gymdocenten waarborgen.

Zelfs een oplossing voor zwembaden beschikbaar

Zoals in de uitzending van Pointer ook werd aangegeven betreft het niet alleen sportzalen maar ook zwembaden. Als zwemleraar of lerares loop je dezelfde kans op gehoorschade of overprikkeling. Ook hier heeft MetroXL een innovatieve akoestisch dempende productlijn voor ontwikkeld; Pool Sound Absorbers. Deze productlijn is bestand tegen het agressieve zwembadklimaat en net als Pulastic Sound Wall eenvoudig aan te brengen.

Akoestiek aantoonbaar verbeteren

Als eigenaar van een sportaccommodatie kunt u dus eenvoudig de akoestiek verbeteren. Het is zelfs mogelijk een onafhankelijke geluidsmeting uit te laten voeren met een meting vooraf, een bijbehorend advies en meting achteraf. Hiermee kunt u aantoonbaar maken dat uw sportaccommodatie wel voldoet aan de wettelijk gestelde normen voor het geluidsniveau.

Specialist in akoestisch dempende oplossingen

Meer weten over onze akoestisch dempende oplossingen? Neem contact met ons op, als specialist in geluidsbeheersing vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden. Of neem  alvast eens een kijkje op www.acoustiwall.nl voor een overzicht van al onze akoestisch dempende oplossingen.

Pulastic® Sound Wall wordt geproduceerd en geïnstalleerd door MetroXL en is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.