Het is algemeen bekend dat er vaak sprake is van akoestische problemen bij zwembaden en andere vochtige ruimtes. Dit heeft te maken met de noodzaak deze ruimtes af te werken met harde waterdichte en hygiënische materialen. MetroXL ontwikkelde een unieke productlijn voor dit probleem: Pool Sound Absorbers, een product specifiek ontwikkeld voor deze ruimtes. De unieke samenstelling biedt een oplossing die esthetiek en functionaliteit perfect samenbrengt. Pool Sound Absorbers zijn verkrijgbaar bij MetroXL en in de toekomst bij gespecialiseerde leveranciers.

Verbetering akoestiek met Pool Soundwall
Pool Sound Wall is een uniek opgebouwd wandspansysteem en verkrijgbaar in een dikte van 50mm. Daarmee heeft het een geluidabsorptie (alphawaarde) van 0,90. Het schelle geluid en de nagalm worden hiermee tot een wenselijk niveau gereduceerd waardoor de ruimte een stuk aangenamer zal zijn om in te verblijven. Zelfs het geluid van vrolijk spelende kinderen wordt gereduceerd. In een zwembad is dat erg fijn, je hoeft niet meer tegen elkaar te schreeuwen om elkaar te verstaan. Pool Sound Wall is afgewerkt met een specifiek voor vochtige ruimtes ontwikkeld waterbestendig materiaal. Pool Sound Wall is stevig en bestand tegen vocht, anti-schimmel en gemakkelijk af te spuiten / schoon te maken.

Uitstraling en functionaliteit gecombineerd
De Pool Sound Wall is de akoestische oplossing voor natte ruimtes. Het kan worden geleverd in een uniekleur, voorzien van logo, met grafisch dessin of met een levensgrote afbeelding van elke gewenst ander beeld. Leverbaar in elke maatvoering. Het MetroXL montageteam zorgt voor de installatie en nette afwerking van dit systeem. Het is zelfs mogelijk het unieke doek met daarop de afbeelding te wisselen wanneer nodig. Hierdoor kunt u heel eenvoudig de complete sfeer van de ruimte veranderen.

Het akoestische systeem wordt opgespannen in een frame. Dit frame is leverbaar in elke gewenste kleur, structuur (bijvoorbeeld houtlook), metallic look en/of mat of glanzend afwerking. Pool Sound Wall is een visueel zeer aantrekkelijke oplossing die ook nog eens heel functioneel is. Het biedt de mogelijkheid om sfeer te geven aan een ruimte zonder dat daarvoor preekwerkzaamheden nodig zijn. Pool Sound Wall reduceert het hinderlijke geluid in een zwembad of elke andere natte ruimte, dit is erg prettig voor de gebruikers van deze ruimte.

Meer van MetroXL
Dient de ruimte te voldoen aan bepaalde geluidsnormen ook dan kunnen wij u adviseren. Nieuwsgierig naar dit unieke akoestische dempende product? Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pool Sound Wall. Wij denken graag met u mee over de perfecte oplossing.

MetroXL kan u nog veel meer akoestische oplossingen bieden, kijkt u eens op de site van Acoustiwall voor een overzicht van al onze akoestische dempende systemen.

Meer weten?

Neemt u alle mogelijkheden maar eens door, u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Wilt u vrijblijvend advies inwinnen, neemt u dan contact met ons op: 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail via de onderstaande knop.

Gerelateerde projecten