Project Description

Transparante raamfolie met fullcolour print

De glaswanden in de hal en de vergaderruimtes van De Groot fruit & vegetables zorgen voor veel lichtinval. Toch bestond de behoefte om meer privacy te creëren in deze ruimtes zonder het contact en de lichtinval kwijt te raken. Adviseur Ron Labordus bezocht de locatie en adviseerde de inzet van transparante raamfolie met full-colour print. Zo werden afbeeldingen ingezet als sfeermaker bij De Groot Fruit & Vegetables.

Bepalen mate van transparantie

De ontwerpen voor de glaswanden zijn aangeleverd door De Groot fruit & vegetables. Het is altijd lastig om vanaf het ontwerp op een scherm in te schatten hoe transparant het design in het echt zal zijn.

MetroXL produceerde daarom proefstukken van een aantal verschillende varianten om zo de juiste transparantie te bepalen. Deze proefstukken zijn op locatie aangebracht zodat De Groot fruit & vegetables deze kon beoordelen en de juiste keuze kon maken. Na de eerste plak-proef-sessie zat het gewenste resultaat er nog niet bij. Maar bij de tweede ronde was het raak!

afbeeldingen als sfeermakers bij de Groot
transparante raamfolie met print bij de Groot
privacy glaswand sfeermakers afbeeldingen transparante folie met fullcolour print

Gewenste effect is bereikt

De afbeelding die is verwerkt heeft een transparant groene onderzijde en een diffuus transparante bovenzijde, de bladeren vormen de afscheiding tussen beiden. Dit ontwerp zorgt voor een goede lichtinval waarbij tegelijkertijd de privacy wordt gewaarborgd. Er blijft verbinding met de andere ruimtes. De afbeelding loopt ook continu door; van raam naar raam en van muur naar muur. Zelfs de hoek om. Het resultaat sluit perfect aan bij de wensen die De Groot had. Daarnaast zorgt de raamfolie voor meer sfeer en beleving. Het nemen van de extra stap om de juiste mate van transparantie te bepalen heeft er mede voor gezorgd dat het gewenste effect is bereikt.

Textielframe ontvangstbalie hal

Ook heeft MetroXL een drieluik textielframe geleverd voor in de hal waar de groentes verwerkt worden. Direct bij binnenkomst is deze zichtbaar. En wat nog leuker is, is dat de afbeelding laat zien welke groentes er op dit moment verwerkt worden (paprika’s en tomaten). In een ander seizoen kunnen de doeken eenvoudig vervangen worden. Zo worden er steeds andere groentes of fruit getoond.

textielframe entree de groot

Ook afbeeldingen inzetten als sfeermaker

Ben jij ook op zoek naar sfeermakers in jouw bedrijfspand? Denk dan eens aan de inzet van kleurrijke afbeeldingen. Bij MetroXL denken we graag met je mee over een perfect passende oplossing!